Visual basic 2010 ben programozok. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy az if függvényen belül egy résznél csak akkor menjen tovább, ha újra megnyomom a buttont?
If TextBox1.Text = "irányítószám" Then
Label1.Text = "írd be az irányítószámot"
"ide mit írjak be, hogy folytatódjon egy gomb megnyomásakor"
If TextBox1.Text = "1234" Then
Label1.Text = "123"
rt1.Text = rt1.Text & "Kitti: " & Label1.Text & vbNewLine
End If
End If
Szia.
Ha igy szeretnéd, akkor irj oda egy "végtelen" ciklust amit egy boolean tipusú változó határoz meg (illet azért az üzeneteket kezeltesd le vele mert ha nem akkor tényleg "végtelen" ciklus lesz a "végtelen" ciklusból) és az a boolean változó a button onclick eseményében kap false értéket
Nem Visual Basic-es vagyok, úgy hogy szintaktikailag lehet, hogy nem jó a kód, de szerintem a lényeget mutatja :
.
.
.
Kilep=True
while Kilep do
Application.DoEvents
End While
.
.
.
.
Gomb lenyomás eseménye :
Private Sub Buttonx_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Buttonx.Click
Kilep=False
End Sub
Sok sikert.
üdv.
Hello!
Ha pl egy új form-ban csinálod meg, szóval ha rá van kattintva a gombra akkor megnyitja azt az új formot és ott folytatod a programot.
Ez csak egy ötlet nem biztos hogy sikerül, nem nagyon próbálkoztam ilyennel. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!