Delphiben programozok. Az sql query (TStrings) -ben van egy ilyen kódom. Azt szeretném ha a '03/03/1015' helyébe az auktuális dátum + 2 nap lépne. Milyen megoldás van erre?
DATE_ADD függvény esetleg.
Vagy a delphiben magában határozod meg ezt az időpontot és belerakod egy stringbe valahogy igy :
twoday:=FormatDatetime ('dd.mm.yyyy',Now+2);
Sok sikert.
üdv.
SELECT SZAMLAK. "KOD", PARTNEREK. "Név",
SZAMLAK. "HATÁRIDŐ"
FROM "SZAMLAK. DBF" SZAMLAK, "PARTNEREK. DB" PARTNEREK WHERE ( SZAMLAK. KOD = PARTNEREK. KOD )
AND HATÁRIDŐ > '03/03/2015'
a '03/03/2015' helyére kellene. Hogyan csináljam? ez az sql kód
Syerintem valahogy igy (és csakis futási időben) :
Query1.Sql:='SELECT SZAMLAK. "KOD", PARTNEREK. "Név", SZAMLAK. "HATÁRIDŐ" FROM "SZAMLAK. DBF" SZAMLAK, "PARTNEREK. DB" PARTNEREK WHERE ( SZAMLAK. KOD = PARTNEREK. KOD ) AND HATÁRIDŐ > '+chr (39)+twoday+chr (39)
chr (39) az a felső aposztróf jele : '
Sok sikert.
üdv.
Így próbáld meg:
function twoday : string;
begin
result := FormatDatetime ('dd.mm.yyyy',Now+2);
end;
Ha szintaktikai hibát ir, akkor az gondolom azért van mert a pascalban a string határóló a felső aposztróf '.
Viszont SQL-ben kell használni felső aposztrófot, nem véletlenűl irtam a chr (39)-et mivel ez a tuti és ez az egyszerűbb megoldás.
De ha azt nem akarod használni akkor három-négy felső apossztróffal, le tudod cserélni, valahogy igy.
.. AND HATÁRIDŐ > '''+twoday+'''';
Ugyebár az első 3 felső aposztróf lezárja a stringet és hozzátesz még egy felső aposztrófot, majd jön a kétnapos dátum majd a második négy aposztróf pediglen egy darab aposztrófot rak a string végére, és mielőtt SQL-ben meghivod érdemes előtte, megnézni, hogy valóban az van-e a lekérdezésben mint amit szeretnél, tehát egy
showmessage (Query1.Sql);
parancsal kiiratod és megnézed, hogy tartalmilag jó-e, illetve hogy formailag is jó-e.
Sok sikert.
üdv.
Az én módszeremmel nem, esetlegesen az #1-es által javasolt DATE_ADD függvénnyel.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!