Milyen szöveget kell beírnom a Jegyzettömbbe, és mit kell vele csinálnom, hogy a programozás segítségével tudjak alkotni egy kis ugráló kék szívet?
ugráló kék szív?O_O Az nem programozás hanem gif-t!
Több képet összevágsz egy megfelelő programmal és kész a gif képed!Meg ha színesnek is kéne lenni az is egy hosszú kombináció meg arról nem is beszélve hogy milyen nyelven akarod megírni!
kiválasztasz egy programnyelvet a sok közül, a teljesség igénye nélkül itt van néhány:
c, c++, pascal, java, c#, assambly, php, javascript, visual basic, visual basic script, ...
A kiválasztott programnyelvhez szerzel az internetről egy fordítót:
c,c++: CodeBlocks, Dev-Cpp, Visual Studio,
pascal: Bár létezik még Turbo Pascal, de az régebbi rendszerre jó, mára már a freepascalt használják
java: Erre ott az oracle java-jdk könyvtára
c#, visual basic: Visual Studio bármelyik verziója
A visual basic scripthez elég a Windows is, ugyanis beépített szolgáltatásként elég jegyzettömbről vbs kiterjesztésre átnevezni a fájlt majd azt megnyitni.
Javascript: Erre bármelyik böngésző tökéletes, de szükséges hozzá a html nyelv ismerete is.
Hogyan is épül fel a programozás:
-a számítógép rendelkezik egy saját nyelvvel, ami egyesek meg nullák segítségével épít fel a programot, elég bonyolult módon, mivel így szinte lehetetlenség lenne egy komoly program kialakítása, ezért születtek meg az egyes programnyelvek, amelyek saját utasításokkal rendelkeznek,és ezeket fordítja le a programnyelv fordítóprogramja gépi kódra, és így "futnak" a programok.
Az általad kérdezett programot egyszerűen megodlható, de számodra nem biztos, hogy annyira egyszerű lenne.
"Az nem programozás hanem gif-t!"
A különféle számítógépes játékokat és programokat is programozással készítik el, azaz, ha egy játékban mondjuk kék szíveket kell összeszedned, azok sem gifek, és a programozás segítségével alkották meg őket.
"Több képet összevágsz egy megfelelő programmal és kész a gif képed!"
Nincsenek ilyen programjaim, nem is szeretek szerkesztő programokkal bajlódni, még a paint-et sem használom, és nem, nem az egyszerűsége miatt, hanem mert azt sem egészen értem. Egyszer föltelepítettem a számítógépemre a photoshopot, mert az mondták, hogy szuper, kb 5 perc múlva töröltem is le, de sajnos néhány kép még amit a netről töltök le, még mindig abban a formátumban jelenik csak meg, azaz rögtön a photoshopot nyitja meg. Azaz, én a többséggel ellentétben, utálom az ilyen programokat, a photoshop maga a rémálom, ha adnának nekem most itt rögtön 10 millió forintot, de cserébe meg kéne tanulnom INGYEN a photoshopot, akkor inkább nem kérnék belőle, pedig nincs sok pénzem, se kocsim, se barátnőm, még az új telefonomba sim kártyát sem tudtam venni. Tehát a szerkesztő programok kilőve. Meg amúgy rühelem a számítógépeket is, de hát muszáj lennie egynek otthon.
"Meg ha színesnek is kéne lenni az is egy hosszú kombináció meg arról nem is beszélve hogy milyen nyelven akarod megírni!"
A nyelv természetesen mindegy, lehetőleg a legegyszerűbb legyen, vagy az, amelyikkel a legrövidebben meg lehet írni (kivéve, ha a kettő ugyan az).
És ha 200 ember fél év alatt elkészít egy komplett 4 GB-os számítógépes játékot, akkor nem igaz, hogy egy kék szívet nem lehetne elkészíteni 5-10 perc alatt, ha zsinórban folyamat gépelünk.
"tanulni, tanulni, tanulni"
Soha az életbe nem lennék sem informatikus, sem programozó. egyszerűen érdekel ez a dolog, azért tettem fel a kérdést. De ha fejből tudnám az egészet, akkor sem csinálnám, mert utálom a számítógépekkel kapcsolatos dolgokat. Leginkább csak tananyagok tárolására, és azok kinyomtatására használom a gépet, persze kell ilyenkor nyomtató is.
Igazából én úgy gondoltam, hogy most itt valaki bepötyög valami lehetetlen szöveget: 3/j58?Đf... stb, és 9 sor után abba hagyja, és azt mondja:
"Na, ezt kell beírnod a jegyzettömbbe, utána meg kell nyitnod a ... fordító programot, aztán a fordító programban rákattintasz erre meg erre, és le is van fordítva neked. Azaz kész a szív."
Tehát én úgy gondoltam, hogy leírjátok mit kéne bepötyögnöm, aztán az elérési útmutatót, hogy hova kell kattintgatni, hogy megjelenjen a szív. De eszem ágában sincs megcsinálni. Nem őrültem meg, nem fogok perceg azért tökölni, hogy kapjak egy kék szívet. utálom a programozást, a kérdést csak ezért tettem fel, mert érdekel, hogy egy kis kék szívhez mennyi mindent kéne beütni.
Most már azzal is megelégszem, ha csak a szöveget írjátok le nekem, ami azt a 10 bites kis szívet megalkotja, már az elérési mód sem kell, csupán arra lennék kíváncsi, hogy egy kis kék szívhez (vagy bármilyen más egyszerű alakzathoz) mennyi begépelt karakterre van szükség.
Persze ha azok után megcsinálnátok nekem, amiket mondtam.
5-10 perc alatt tényleg meg lehet írni.
De megatanulni, ami ehhez kell, az egy kicsit több idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!