Hogyan lehet a legkönnyebben c#-ban inputboxot készíteni textboxal?
2 listbox van.
Fölötte van egy gomb amire megjelenik egy Inputbox, benne egy textboxxal. Azt szeretném megvalósítani, hogyha párosszám, akkor a pároszám nevezetű listboxba kerüljön, ha pedig páratlan, akkor a páratlan nevezetű listboxba.
Ezt megtudnám valósítani, csak azt nem tudom, hogy hogyan kell c#ban inputboxot készíteni bene egy textboxal.
Csinálsz egy másik formot, rápakolsz egy textbox-ot és egy gombot, illetve egy internal vagy public int-et (ebben tárolod a számot majd).
A főformodon a következőképpen indítod el a gombnyomás után a dialog formodat:
frmDialog dialog = new frmDialog();
if (dialog.ShowDialog() == System.Windows.Forms.DialogResult.OK)
{
// Ide kerül a kód, ahol
// berakod a megfelelő mezőbe a számot,
// amit így érsz el:
// dialog.number
}
Amikor megnyomja a user a gombot, akkor a szövegdoboz értékét Parse-olod és betöltöd az int-edbe, majd:
this.DialogResult = System.Windows.Forms.DialogResult.OK;
Ennek hatására a form bezáródik, és a főablakban megkapod a másik formon beírt számot.
Ja, igen, ez lemaradt:
Az frmDialog helyett helyettesítsd be azt a nevet, amit te adtál a második formnak, különben hibát ad a fordító :)
Hogyan tudom a számot szöveggé átalakítani, mert ha jól tudom a Listbox csak, szöveget tud kezelni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!