Pythonban (2.7.8) meg lehet ezt oldani?
Üdv!
Írtam egy felkérdező programot, és ha a kérdésre több jó válasz is van, akkor a válaszokat soronként kell beírni.
Azt szeretném megoldani, hogy ha egy (al)válasz helyes, akkor ugyanabban a sorban, ahová a választ beírtam, megjelenjen, hogy helyes/helytelen válasz (vagyis egy string). Nem vagyok benne biztos, hogy ez egyáltalán lehetséges.
(Nem grafikus a program)
Ez nem Pythonos dolog. Biztos észrevetted hogy akárhányszor entert ütsz egy konzolban, a kurzor mindig a következő sorba ugrik, még akkor is ha nem vár bemenetet. Ezt konzol válogatja, nem a Python tesz oda új sort, hanem kényelmesen kihasználja a konzol eme tulajdonságát.
Ha irányítani akarod a konzolt, ahhoz kell egy modul ami ismeri az adott platformot. Linuxon a Python alapból tartalmazza a curses modult, Windowson telepíteni kell egy alternatívát. A UniCurses egy platformfüggetlen curses szerű modul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!