Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell pythonban egybefüggő...

Hogy kell pythonban egybefüggő kódot írni?

Figyelt kérdés
A fordítom mindig csak az első sort fordítja le, a többit nem veszi figyelembe. Úgy írtam meg, hogy megírtam egy jegyzettöbben utána pedig átmásoltam, és mindig hibát ad vagy csak az első sort fordítja le. Ha soronként írom meg akkor működik, de az a baj, hogy csak soronként. Hogy lehet úgy megírni pythonban, hogy előre megírom az egészet és aztán lefordítja. (Egyébként a program kiírja, hogy "Kerem a szamokat", utána bekér 4 számot és behelyettesíti őket egy függvénybe és visszaadja az eredményt.)
2015. febr. 14. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Mentsd el egy .py fájlba, majd futtasd "python programod.py" paranccsal, konzolból.
2015. febr. 14. 16:50
 2/4 anonim ***** válasza:
cr/lf probléma esetleg?
2015. febr. 14. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Megmutatod a forrást fájlt?
2015. febr. 14. 19:34
 4/4 Ozmium42 ***** válasza:
Nyilvánvaló: bemásolsz egy sor raw_input-ot, aztán a következő sor, ami gondolom a függvény lenne, bekerül a raw_inputba átadott szövegként, aztán nem történik semmi, mert gondolom nem is tart tovább a program, a függvény hívását pedig elvesztetted a raw_inputnál. Ez így nem fog menni. Ha interpreterből futtatsz, akkor ezt az egészet szubrutinként írd meg, vagy soronként futtasd.
2015. febr. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!