Php hogyan kell ezt meg oldani?
A lekérdezésed:
SELECT felhasznalo FROM tabla;
Hogy ezt hogyan futtatod:
Google("php mysql tutorial"); // feltéve ha MySQL-t használsz
Millió példakód van a neten.
>eddig én is tudom :) csak maga az egész oszlopot nem tudom hogy kell le kérdezni meg ki íratni.
#1-es pontosan azt írta le, hogy hogyan kell egy egész oszlopot lekérdezni és kiíratni.. Akkor most mit tudsz és mit nem tudsz?
Csatlakozol az adatbázisra, ehhez google-lel találsz egy halom példakódot (lásd #1-es válaszát, ráadásul nem írtad milyen adatbázisról lenne szó), és használod az #1-es lekérdezését. Echo-val pedig kiírod.
Ha nem megy a kódod, akkor másold be és segítünk kijavítani.
<?php
ob_start();
header('Content-Type: text/html; charset=charset=UTF-8');
include "kapcs.php";
$query="SELECT felhasznalo FROM library";
$nev=$row2["felhasznalo"];
echo"".$nev;
"<br/>a kérés:$query<br/>";
$resultset=mysqli_query($mysqllink,$query) or die("lekérdezési hiba : ".mysqli_error($mysqllink));
$row2= mysqli_fetch_assoc($resultset);
?>
ezt csináltad:
..
1 megírtad a lekérdezést
2 kiírnád a lekérdezett sor egyik adatát
..
3 futtattad a lekérdezést
4 a lekérdezés eredményét(első sorát) betöltötted egy változóba
biztos csináltál általánosban hasonló feladatot :D, mi lenne a helyes sorrend?
#1 vagyok
> eddig én is tudom :) csak maga az egész oszlopot nem tudom hogy kell le kérdezni meg ki íratni.
1. Ha feladat egy részét meg tudod oldani, JELEZD, hogy ne pötyögjünk feleslegesen. Csak arra kérdezz rá, amit NEM tudsz.
2. Látva a kódodat: NEM, te ezt nem tudod.
3. Olvasd el újra, amit írtam #1-ben, különösen a Google-ös részt.
Ja és:
4. Igen, pont azt a lekérdezést írtam le, amit kérdeztél.
Kedves kérdező!
A PHP - de megkockáztatom, hogy az általános programozás - alapvető gyökereivel sem vagy tisztában. A logikai folyamatok egészét sem látod át, nemhogy egy adatbázis-lekérdezés mechanikáját.
Azt tanácsolom, hogy szedd elő az iskolai jegyzetet, és értsd is meg, amit a tanár magyarázott, de csak másolgass össze-vissza.
Ha ez sem megy, akkor kezd el újratanulni.
Addig ne is menj adatbáziskezelés közelébe, amíg a php alapjait nem érted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!