C#-ban vannak ilyen függvények?
Olyan függvény kellene ami kiírja a paraméter indexét az adott tömbben.
A másik amire még szükségem lenne hogy adott indextől adott indexig a függvény a tömb elemeit egyel előrébb mozgatja.
Vannak ilyen függvények C#-ban?
1-1 ciklusról beszélünk.
De ha neked mindenképp kész cucc kell, ezeket tudom javasolni:
- Google("c# array find");
- Google("c# array copy"); // itt persze még egy kis kombinációra szükség van
> ha ezeket a feladatokat én végzem el 1-1 ciklussal akkor az eléggé lelassítaná a program működését
Mert szerinted a háttérben nem ugyanúgy 1-1 ciklus fut le?
#1,#4 vagyok
Célszerű lenne listát használni tömb helyett, ekkor mindkét problémád megoldódik 1-1 tagfüggvénnyel (indexOf és remove).
Lehet hogy beépített függvény is ugyan azt a módszert használja de valamiért gyorsabb mert amikor egy másik programomban egy hasonlóan nagy tömböt rendeztem akkor lassabb volt mintha ugyanezt függvényel tettem volna.
A programom azt vizsgálja hogy egy file-ban pl "a" szó hányszor követi "b" szót vagy "c" szót.
Tehát "a" szó indexeli "b"-t vagy "c"-t attól függően hogy "a"-"b"nek vagy "a"-"c"nek nagyobb a gyakorisága.
Három tömb van "gyakoriság" "indexszo" és "utoszo".
Listákat pedig nem tudom hogy hogyan kell használni.
Nem. Fordítva.
"szo"=a file leggyakoribb szava;
ciklus
{
Console.Write(szo+" ");
"szo"=Amelyik szó legtöbször követi "szo" szót a fileban;
}
Remélem így már érthetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!