Milyen debugger eszközök vannak C++-hoz, amivel mérni lehet, hogy mik a legerőforrásigényesebb függvények?
Írtam egy számítást, aminek aránytalanul hosszú a számítási ideje és szeretném kideríteni, hogy mi viszi el a legtöbb erőforrást. Sajnos a program elég bonyolult. Van esetleg ilyen beépülő modul Visual Studio-hoz, ami kilistázza a leggyakoribb függvényhívásokat és/vagy a hozzájuk tartozó számítási időket?
Régebben mintha egyik ismerősöm említette volna, hogy létezik ilyen.
Kb. minden debuggerrel tudod figyelni a call stacket, elég gyanús, hogyha valami függvény folyton ott figyel a tetején(alján, vagy végén, ahogy tetszik).
Egyébként a legkönnyebb, ha beteszel ilyen debug célzatú kiíratásokat, hogy éppen melyik függvényben van, és mennyi az idő.
"Írtam egy számítást"
Feltételeztem nem áll sok tízezer függvényből, csak kevésből, amit sokszor hívsz.
De akkor használj profilert, asszem az tud ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!