Program Lefagy debugger nélkül, hol a "hiba"?
Halvány tipp: a kívülről importált dologokat látja Lazarus nélkül is?
Teszteld le kisebb egységenként, mikortól nem működik az exe.
Az a helyzet, hogy nem "mikortól" nem fut, hanem egy idő után, amíg nem fagy le, bármit lehet csinálni, csak egyszer gondol egyet, és pukk, meghal. A dolgokat, látja, nem azzal van a baj, mert azokat mind ellenőrzi, mielőtt betöltené, meg amíg nem fagy le, látszik is, hogy mindent megtalált...
Kiegészítés: ha csak a gdb.exe-vel futtatom, azaz így indítom el cmd-ből -> start gdb cucc.exe -ex run
akkor is működik
De azt lehetne tesztelni, hogy melyik rész hal meg egy idő után. (Valszeg triviális dolgokat mondok: ) A GUI fut magában? Zenével? Melyik funkciótól hal meg?
(pastebinre gondolom nem szabad kirakni beadandót.)
Háth, kiraknám, de csak az uses rész ennyi:
{$IFDEF UNIX}{$IFDEF UseCThreads}
cthreads,
{$ENDIF}{$ENDIF}
Classes, cmem,
{ you can add units after this }
GL, GLU, GLUTe, glMAtrixHelper, glext, freetype,
NewtonImport, Sysutils,
file_routines, Other_Routines, Fizika_routines, Grafika_routines, map_routines,
ui_components,
Lua, Lualib, Lauxlib,
gl3DS, gl3DSMath, Math,
OpenAL, oooal, zgl_joystick, win,
castle_base, castle_components, castle_window, CastleGLImages;
És ezeknek a nagy részébe mind belenyúltam, de szerintem se lehet kitenni.
Igazából, a kép megfagy, és elengedi az egeret, de a háttérben pl. a Fizika megy tovább mert hallani hogy csobbannak a vízben a kockák, a hang is megy tovább, mert csobog a víz, meg a lépéshang is beakadt, azt nem tudom, megy-e a karakter, vagy csak áll, és a hang akad be, de nagy valószínűséggel megy. Én a szövegre tippelek, mert ha azt kiveszem, akkor lásztszólag megy tovább. Most egyenlőre megoldom annyival, hogy leveszek annyi szöveget amannyit lehet, aztán jólvan, remélem működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!