Miért nem működik nálam a Python 3.4.2-ben a print művelet?
Mi a fenét akartál csinálni ezzel? Miért másoltad be egy .py fájlba az interaktív konzol szövegeit? Ha .py fájlt akarsz csinálni, egyszerűen csak a parancsokat kell beírnod amit beírnál amúgy is a konzolba:
msg = 'Hello World!'
print(msg)
a=input()
print('A beírt szöveg:', a)
De még így is syntax errort ír, ha futtatnám a .py fájlt!
Amúgy valami jó py2exe convertert tudsz mondani?
Én kerestem már, de egy csomó rosszat találtam csak...
Ha nem írod le a syntax error-t nem tudjuk megmondani hogy miért. Biztos hogy python3-al futtatod a fájlt?
Írd a fájl első sorába hogy:
#!/usr/bin/python3
Ha programozni tanulsz, nagyon sokszor fogsz hibákat kapni, kezd el értelmezni a syntax errorokat és kivételeket, azért vannak hogy megmondják mi a hiba.
Jó py2exe konverter pl. a py2exe. Python 3-ra még ajánlom a cx_freeze-t és a nuitka-t. Van még a pyIntaller is, de mikor legutoljára néztem még nem támogatta a py3-at, lehet hogy érdemes ránézni. Mi az hogy egy csomó rosszat találtál? Mit találtál ami rossz? Mitől rossz? Nem tudod hogy kell használni? Meglehet. Még egy hello worldöt sem tudtál összerakni, miért egyből az exe konvertereket nézed?
Légy szíves megint másold be most mire és milyen hibár ír ki. (mint az előbb tetted)
Az előző megmozdulásod óta úgy gondolom bármi megtörténhet nálad :)
A py2exe-t hagyd egyelőre, ahhoz előbb legalább egy futtatható scriptet kellne írnod végre...
a rossz py2exe-t úgy értettem, hogy nem volt kompatibilis az én verziómmal, illetve van egy, ami "átkonvertálja", de nincs ott a fájl, ahová mentettem...
a hiba pedig mindig ugyanaz, amit abban a printscreenben küldtem! legalábbis olyasmi.. csak fél pillanatig jelenik meg, és nincs kedvem állandóan leprintscreenelnem, hogy el tudjam olvasni! tuti hogy ugyanaz! eleve azt sem értem, hogy ha a shellben nem ír semmit, akkor .py fájlban mi baja...
A py2exe kompatibilis szinte az összes Python verzióval, közte a Python 3-al is, ugyan úgy ahogy azok is amiket írtam.
De nem igazán értem hogy milyen exe-t vársz amikor nincs egy működő programod sem??
Ha kijavítottad a hibát ahogy írtam akkor miért gondolod hogy ugyan az a hibaüzenet? Ha meg akarod nézni a hibát, indítsd konzolból az alkalmazást. Pl. elindítod a cmd-t vagy a powershell-t abban a könyvtárban ahol van a fájlod, és beírod:
py -3 fájlnév.py
Egész egyszerűen vagy elírsz valamit, vagy nem figyeltél arra amit írtam és nem javítottad ki. Csodát ne várjál, és ha nincs kedved megnézni a hibaüzenetet, akkor nem kell. 10 év múlva is ráér programozni.
Ha a fájl több szóból áll akkor rakd azt idézőjelek közé. Oda van írva: nem található a hello fájl. Persze hogy nem.
A hibára meg csak annyit reagálnék hogy nem javítottál ki semmit, és főleg nem úgy hogy írtam.
Had kérdezzem meg: mit csinál a "Python 3.4.2 (v3.4.2:ab2c023a9432, Oct 6 2014, 22:15:05) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32" parancs az első sorban? Ha beírod az interaktív konzolba a "Python 3.4.2 (v3.4.2:ab2c023a9432, Oct 6 2014, 22:15:05) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32" parancsot mit fog csinálni? Működik úgy? De most már kíváncsivá tettél: pontosan mit is javítottál ki úgy ahogy írtam?
ezt hova írjam:
Python 3.4.2 (v3.4.2:ab2c023a9432, Oct 6 2014, 22:15:05) [MSC v.1600 32 bit (Intel)] on win32
cmd-be, shellbe, vagy a python command line-ba?
amúgy meg amit kijavítottam, az így néz ki:
de van egy jobb ötletem!
össze tudnád dobni jól, úgy hogy nálad működjön, majd el tudnád küldeni mondjuk csak képekben, hogy hogy néz ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!