Routerre csatlakozott állomások lekérdezése programból?
Sziasztok!
A feladat adott: rendszergazda vagyok, és valahogy össze kéne hoznom egy programot, ami időnként - pl. óránkénti gyakorisággal - lementi intézményünkban az egyes routerekre, hozzáférési pontokra felcsatlakozott eszközök adatait.
Ezekez z adatokat a routerből természetesen ki tudom olvasni. Hogy lehetne megoldani, hogy mondjuk szövegfájlokba elmenteni őket? Lehetőleg automatizáltan.
Linux + Cron + valami célprogram erre a feladatra?
G.
Ja, kimaradt: Hogy tudod kiolvasni az adatokat?
G.
De most hol akadtál el? A kiolvasás már megvan, azt írod. Most gyakorlatilag a fájlba írás nem megy?
adatot-kiolvaso-program >kimenet-ide-fog-kerulni.txt
Mondjuk ez elég alap rendszergizdai dolog.
Kiolvasás alatt szerintem azt érti, hogy a router admin felületén látja.
Talán így próbáljatok meg segíteni neki...
Bocsánat, így visszaolvasva tényleg félreérthetően írtam.
Úgy értettem, hogy manuálisan, a router felületén látom, hogy kik csatlakoztak.
A probléma épp az lenne, hogy ezt programból hogy érhetném el? Gondolva arra is, hogy a router/AP ugyebár jelszót is kér.
Ha meg mindenképp a router felületét akarod bizgetni akkor egy crawlert kell írni a router "weboldalának" bejárására. A jelszó kérés sem kunszt, mind a form küldés, mind a basic auth szimulálható programból is. Ha a bejelentkezés megvan, akkor le kell tölteni (HTTP GET) a lapokat, és a HTML-ből egy parszerrel ki kell szedni a megfelelő elemek szövegeit.
Mindezekhez első lépcsőben ezt a "weboldalt" kéne megfigyelni, kód szinten.
Utána választani egy nyelvet, és egy HTML parszert. Java-hoz én a JSoup-ot ajánlom.
A routerek támogatnak valami távfelügyeleti szolgáltatást vagy hálómenedzsmentet?
Jó lenne, ha tudnál típust írni.
G.
Köszönöm az eddigi válaszokat, asszem fel van adva a lecke. :)
A hozzáférési pontok típus: D-Link DAP-1353. A routereké D-link DIR-600.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!