Programozók! Ti hogy oldjátok meg a Google és Facebook konverziós kódok elhelyezését?
Na így már világosabb, de ne úgy csináld!
Legyen egy külön mappa ezeknek a szkripteknek, az oldalban pedig legyen egyetlen szkript, ami automatikusan beinclude-ol mindent az adott mappából, így nem kell folyton módosítgatni mindent. Értelemszerűen ehhez át kell alakítani a Google által adott snippetet full JS-re, de azért ez gondolom nem okoz akkora problémát.
Ha mégis, akkor privátban szívesen segítek összerakni (már ha nem veszettül sürgős, mert közben ugye dolgoznom is kéne)...
Köszönöm!
A helyzet az, hogy a filerendszerhez a marketingesnek nincs hozzáférése, tehát ő oda nem tud scripteket menteni. Ezért gondoltam az adatbázisra, mert ahhoz 1-2 óra munkával össze tudok dobni egybeviteli felületet neki a meglévő keretrendszerben meg a beolvasó eljárást.
Upload útján sincs? Elég gonosz megoldás volna fájlokat tologatni a DB-be.
A marketingesek jelenleg maguk illesztgetik be a forrásba a snippetet? o.O
Bízom benne, hogy nem :)
Nem fájlokat, hanem szövegeket! A JS-kód csak egy darab szöveg.
Jelenleg engem bizgerálnak, hogy írjam be a kódot a PHP-forrásba.
"Upload elképzelhető, de sokkal költségesebb kialakítani hozzá a kezelőfelületet"
SQL-hez képest? UI oldalon? Kizárt.
Szerveroldalon még lehet, hogy melósabb egy picit, de sokkal kevésbé költséges, mintha te paste-elgetnéd bele a snippeteket a forrásba.
"HEAD részbe kerülő kódokat vakargatja"
A headerbe ne kerüljön semmi, ami szkript. Annak a body alján a helye.
"megint ott fogja hagyni a sok szemetet"
Egy kicsit költségesebb lesz ezesetben, de ha minden egyes alkalommal feldobod, hogy mijük van fent, és minden egyes alkalommal be kell pipálniuk egy checkboxban, hogy mi az, ami kell, akkor kétszer is meggondolják. Amit nem pipálnak ki, az törlődik. amelyik hülye, azt a saját eszközével kell elpusztítani. Kulcsszó: következmény.
"az egész rendszer életciklusa már csak 1-2 év"
Ez igen sok renszerre igaz. Nem támadni akarok, de ez nem érv. Akarsz még 1-2 évig szívni? Na ugye!
A saját idődet úgy tudod megvédeni, ha előbb egy kicsit többet beleinvesztálsz, hogy minél rugalmasabb legyen a megoldás. Sajna ez egy ilyen biznisz. Nagyon sok olyan esettel találkoztam már, amire az "okosok" azonnal bekiabálnák, hogy felesleges effort, és túl van bonyolítva, nem sokkal később viszont az életünket mentette meg a mutatvány. A design patterneket sem viccből találták ki ugye.
Rejtsd az egészet a polimorfizmus aranyat érő kabátja mögé. Mivel nem ismerem a rendszert, ennek módját csak te tudhatod, de hidd el, hogy megtérül. Szerintem nem akarod még két évig próbára tenni az idegeidet. Két-három napi munkát bőven megér ennyi nyugalom.
Dehát nem kell nekem paste-elgetni, ha a m. user betölti egy formon át egy táblába, és onnan a program beolvassa. Nekem az SQL egyszerű, azzal van rutinom. Innentől automatikus, csak a validálásra kéne megoldás.
De igazából mi a baj ezzel a megoldással, vagy milyen hátrányát látod?
Nincs ott pattern meg polimorfizmus, ez az egész egy elavult spagettikód tele deprecated elemekkel, amit örököltem valakitől, és próbálom karbantartani, amíg nem lesz újabb. A szakadt bermudát sem vinnéd úri szabóhoz javíttatni, ugye? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!