Hogyan lehetne megoldani?
Szeretnék egy olyan programot csinálni ami félig vbs-ből félig exe-ből áll. Hogyan lehet ezt megoldani és milyen legyen a fájl kiterjesztése (vagy mije. tehát exe vagy vbs)?
Igazából az érdekelne hogy mivel lehet átváltani a program nyelvét.
Ha kérhetek olyat akkor írjátok le azt a sort, linket ne küldjetek. :D
> úgy értettem hogy elkezdek írni egy programot, az elején vbs nyelven írom aztán valahogy átváltom exe nyelvre és exe nyelven folytatom.
Igen, első és második alkalommal is így értetted, UGYANEZT írtad eddig is. Semmit nem tudtunk meg.
Az meg paradoxon, ha belegondolsz, hogy kézzel akarod "exe nyelven folytatni", mikor azt sem tudod, mi az az exe.
> wat?? ez valahogy homályosabb volt mint egy ködös éjszaka. De az úgy oké hogy ott is át lehet valahogy fordítani de én arra a valahogyra vagyok kíváncsi.
1. Letöltesz egy Visual Studio-t
2. Kiguglizol egy Visual Basic tutorial-t
3. VB-t tanulsz, VB-t írsz
4. A VS fordítóját használva generálsz boldogító EXE fájlokat magadnak
+1. A VBS-t elfelejted
AZ EXE NEM EGY NYELV!
Hányszor kell ezt még elmondani?
Biztos, hogy muszáj neked programozással foglalkoznod?
Te valami speciális fajta hülye vagy?
Miért nem mész ki inkább focizni?
Csak hárman szóltak rá, hogy hülyeséget beszélsz és te akkori is folytatod.
Mégis mit vársz?
Ha nem tudod megfogalmazni mit akarsz, akkor megoldani sem fogod tudni...
#11 (és még pár korábbi) vagyok
> nem kell mindenkit retard állatnak nézni
Nem néztelek annak, értelmezd, mit írtam, aztán olvass vissza és értelmezd újra. Én csak megállapítottam, hogy nem tudod, mi az az EXE, mivel ezt 3-ból 3 alkalommal nem tudtad ezt megcáfolni.
+ A két, szerintem jogos és értelmes kérdésemet, ami a problémád feltárására, megértésére irányult, pusztán ignoráltad.
> Gondolom te se úgy kezdted a programozást hogy mindent tudtál.
Valóban nem. És mindenki más is nulláról indul. De annyit azért már elég korán kiderítettem, mikor EXE fájlon ütöttem F3-at (Nézőke) Total Commanderben, hogy azt kézzel nincs ember, aki írja. Plusz az is elég hamar kiderült, hogy az EXE fájloknak szerkezetük van, meg hogy több fajta EXE is van. Csak úgy egy VBS fájl közepén te nem fogsz EXE-t kezdeni. Pláne nem Notepad++-ban, amiben dolgozol (infó egy másik topikodból).
-*-
Anyway, másik tipp "átváltásra", ha az előző tippemnél (ami egyszerű) bonyolultabbra vágysz:
1. Megcsinálod külön a VBS részt.
2. Megcsinálod külön az EXE részt (pl. VB-ből fordítod).
3. A VBS elindítja az EXE fájlt, esetleg parancssori argumentumokkal, így az adatkapcsolás is megvan.
4. Hepiend.
Atyaúristen.
Hogy nyelt volna le inkább anyád annakidején.
> Hányszor írjam le neked hogy felfogd hogy megértettem azt nem lehet csinálni vele.
Mondjuk egyszer. Mert egyszer sem írtad eddig, hogy elvetetted az "exe nyelv" teóriád.
> És ha már ilyen "okos" vagy akkor kitalálhattad volna hogy azt ismerem a
Ahhoz, hogy a gondolataidban olvasson bárki, nem okosnak kell lennie, hanem mentalistának. Amit nem írsz le, ne várd el, hogy tudjuk! Ha meg tudod, hogy van olyan megoldás, ami szóba jöhet, de te elvetetted, jó lenne ha leírnád, hogy ne pofázzunk feleslegesen.
> És az hogy Notepad++ban szerkesztek az téged mi a fszomért zavar????
Egy szóval sem mondtam, hogy zavar. Arra próbáltam utalni, hogy az EXE fájl ún. bináris fájl, amit nem szöveges editorral szokás szerkeszteni, pláne nem nulláról megírni.
> Nem azért van ez az oldal hogy másokat zargass.
Én nem zargattam senkit. Próbáltam kitalálni az értelmetlen mondataidból, mit szeretnél, kérdést is feltettem, de te csak ismételted magad, megért(et)ést segítő válasz helyett. (Segíts, hogy segíthessünk elv, tudod.) Ennek ellenére adtam 2 tippet, ami az eddigi infóink alapján a kívánt működést idézhetné elő.
> Ha meg az ideget itt alarnád levezetni akkor inkább menj a szobádba oszt verd ki!
Kettőnk közül te vagy ideges.
Hihetetlen, hány percet pazaroltam rád az értékes időmből, hiába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!