Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdekel a programozás, de...

Érdekel a programozás, de számomra túl száraz és nehezen veszem rá magam, hogy megtanuljam. Érdemes így folytatni?

Figyelt kérdés
A python nyelvet tanulom autodidakta módon. Többször is belekezdtem már a tanulásba (kb 4x). Mindig 1 hónapig bírom és utána, valamiért elvesztem az érdeklődésem iránta, mert szárazzá válik a tanulás. Pedig nagyon szeretném megtanulni. Tud valaki valami tippet ajánlani, hogy mivel ösztönözzem magam?

ma 12:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem a python a neked való és nem ezzel kellene kezdened.

Mi a célod a programozással, miket akarsz programozni, milyen projekteken akarsz dolgozni a jövőben?

ma 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes
ma 12:49
 3/9 A kérdező kommentje:
A célom kicsit irreálisnak tűnhet. Etikus hacker szeretnék lenni. A hálózati alapismereteket már megtanultam, kicsit mélyebben is (és az nagyon is érdekelt/érdekel még most is, azt szeretem és nincs az, hogy jó most itt feladom), de ugye, ahhoz, hogy Etikus hacker legyek azért kell a programozói tudás. HTML is azért megyeget. Még a Java scriptbe szeretném magam majd a későbbiekbe beleásni magam. Sok reddit postot is olvastam mik kellenek ehhez a szinthez, de lehet akkor alkalmatlan vagyok erre :(
ma 12:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem az a problémám, hogy nem értem, hanem valamiért hiányzik a motivációm. Pedig a célom meg van és 1 hónapig lelkesen csinálom is, minden nap. Utána valamiért elvész ez a motivációm. Pedig szeretnék rá karriert építeni.
ma 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tűzz ki magad elé valami rövidtávú projektet, és valósítsd meg.
ma 13:34
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
egyszerűbb volna egy tanfolyamot elvégezni, aztán ha bekerültél a szakmába, dolgozol benne, úgyis látni fogod, hogy mire van még szükséged és akkor megtanulod és lesz rá nagyobb motivációd is.
ma 13:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen 6-os, ezen is gondolkozok erősen.
ma 13:56
 8/9 csaba811 ***** válasza:
60%
A python teljesen megfelel erre a célra. Azt javaslom én is amit már előttem hogy kis projektekkel kezd, azokat mindig bővítsd plusz funkciókkal, így talán nem lesz unalmas és száraz.
ma 14:08
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Ismerős érzés, én is így voltam ezzel régebben. Én sem tudtam úgy tanulni, hogy OK, akkor most tanulunk, és lenyomjuk ezt a könyvet. De amint találtam olyan területeket, ahol az engem érdeklő problémákat programozással lehetett megoldani, akkor mindent megtanultam amit kellett.

Szerencsére tudod, hogy mi a cél: ahhoz, hogy etikus hekker legyél, ahhoz szerintem nem elsődleges, hogy tudjál programozni. Persze az út során fogsz találkozni olyan problémákkal, amiket programozói eszközökkel lehet jól megoldani, de az majd úgyis jön. Csinálj CFT-eket (capture the flag kihívások) pl. a ctf.hacker101.com, hackthebox stb, ezek sínre tesznek.

ma 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!