Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy Steam Deck alkalmas lehet...

Egy Steam Deck alkalmas lehet arra, hogy megtanuljak programozni?

Figyelt kérdés

[link]

A legdrágább verzió…

Ez lenne az utolsó dolog kb. amit erre a célra vennék, viszont a Steam pénztárcámban van annyi pénzem amiből majdnem kijönne az egész…

Így jó, pénztárca kímélő megoldás lenne, mert azt a pénzt csak a steamen belül tudom elkölteni úgyis.

2021. okt. 22. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem.
2021. okt. 22. 17:50
 2/13 A kérdező kommentje:

És miért nem?

Elvileg fel lehet rá mindenféle dolgot telepíteni, eredetileg Linux van rajta, de windowst is lehet rá tenni…

Billentyűzet pedig csatlakoztatható hozzá.

2021. okt. 22. 17:54
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Steam Deck arra lett kitalálva, hogy játssz rajta nem programozni..
2021. okt. 22. 17:56
 4/13 A kérdező kommentje:
#3. Nem az volt a kérdés, hogy mire lett kitalálva.
2021. okt. 22. 18:02
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

persze, alkalmas lehet... de ez a kérdés kicsit olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy "Ez köteg A4-es sárga színü papír alkalmas arra, hogy megtanuljak regényt írni?"

Ha van egy csomó sárga színü papírod(steam decked) simán írhatsz rá(programozhatsz rajta)... kicsit kényelmetlen, mert nem fehér(nincs hozzá alapból rendes monitor + billentyüzet), de mindent meg lehet oldani. Viszont ha még nincs egy csomó sárga színü papírlapod(steam decked), akkor ne vegyél csak azért, hogy megtanulhass rajta regényt írni(programozni). Vegyél inkabb egy sima fehér vonalas füzetet(rendes PC-t).

A te eseted annyiban más, hogy van egy kuponod, amiért nagyon olcsón kaphatsz sárga színü papírlapokat(steam decked) és ezért a kuponért nem kapsz sima fehér vonalas füzetet(rendes PC-t).

2021. okt. 22. 18:12
 6/13 A kérdező kommentje:

#5.

Így van, jól látod a helyzetet…

Azzal én tisztában, vagyok hogy a SD az játékra lett kitalálva és ezért ha lehet is, akkor kényelmetlen rajta megtanulni programozni…

Én valami olyasmire gondoltam, hogy így nehezített módban, de meg lehet tanulni.

Mintha a Dark Soulsot alap cuccokkal vinném végig.

De az a kérdésem, hogy egyáltalán lehetséges e (ha nehezebben is), vagy sem.

Nincs 200,000 forintom laptopra vagy számítógépre.

A Steam pénztárcámban is itemek eladása miatt van ez a viszonylag sok pénz.

Ezért mondom, hogy jól látod ezt a kuponos helyzetet…

2021. okt. 22. 18:17
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, valószínüleg lehetséges. A weboldala szerint SteamOS fut rajta, az egy ubuntu alapú linux disztró. + A föoldalukon írják, hogy: "You can connect to peripherals, throw the picture onto a big screen, and do all the other PC things you’d expect."
2021. okt. 22. 18:23
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
"Ez a 20-25 jó csaj jó alap lenne nekem pszichológiát tanulni?"
2021. okt. 22. 18:28
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Viszont van itt még egy dolog: Azt írtad, hogy 'van annyi pénzem amiből MAJDNEM kijönne az egész'. Tehát valamennyit hozzá kell tenned.

Na, ha ez a valamennyi több, mint $35, akkor inkább a különbözet árából vegyél egy Raspberry Pi 4-et. Az kb arra lett kitalálva, amire te használni szeretnéd a steam decket. Billentyüzet meg monitor így is úgy is fog kelleni pluszban. Így megmarad a sok steam kredited.

2021. okt. 22. 18:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az elvi lehetőség - hisz lényegében ez egy mini x86_64 architektúrájú számítógép, amihez elvileg csatlakoztatható billentyűzet és egér is (Bluetoothon keresztül), Linux fut rajta - megvan rá, viszont lesznek vele gondok:

* kicsi a kijelzője

* az operációs rendszer alapvetően a játékok futtatására van kihegyezve - eléggé kérdéses, hogy a fejlesztő-/futtatókörnyezetet, fordítóprogramot, kódszerkesztőt hogyan telepíted rá, hogyan indítod el

2021. okt. 22. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!