Melyik függvény alkalmas arra(Javában), hogy megvizsgálja, hogy egy karakter tömbben benne van e egy bizonyos betű, vagy nincs?
Figyelt kérdés
Az indexof() ha jól tudom, ha megtalálta az indexét adja vissza, de nekem csak arra lenne szükségem, hogy benne van e vagy nincs. Arra melyik függvény alkalmas?2020. jún. 6. 16:23
1/4 A kérdező kommentje:
Hát ezt állítottam össze:
System.out.print("A 'z' karakter benne van e a tömbben? ");
if(new String(tomb).indexOf("z")>-1) {
System.out.println("igen");
}else {
System.out.println("nincs");
}
De hogy ez mennyire szép?!
2020. jún. 6. 17:02
2/4 anonim válasza:
Contains, mint ahogy magyarul is az a kérdés, hogy "tartalmazza-e", ennek angol megfelelője. Elég logikusak a megnevezések Javában, nem tudom miért volt nehéz rákeresni.
3/4 A kérdező kommentje:
Mert nem tudom mire kell keresni, gondolom, ha nagy gyakorlatom lenne, akkor nekem is rutinszerű lenne, hogy mire kell keresni, akkor valószínűleg nem is tenném fel itt a kérdést. De mint kezdő, azt se nagyon tudom melyik világrészen vagyok, nem hogy azt hogy milyen függvények vannak. :-)
2020. jún. 6. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!