Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen munkára lennék alkalmas?

Milyen munkára lennék alkalmas?

Figyelt kérdés

Január végétől diák munkát kéne találnom, heti kb 10 órában, talán 20 óra is menne, de nagyon neccesen.

Hosszú és bonyolult a történet, de a lényeg, hogy a megélhetésem függ tőle.

Kb 60 ezer forintot kéne havi szinten megkeresnem pluszba.

3. féléven végén járok BME Mérnökinfó szakon. Minden programozás tantárgy jól ment, most 5ös lettem.

Van pár régi android appos Java projektem, mert app fejlesztő akartam lenni, de igazán nem hiszem, hogy bármi miatt kitünnék a tömegből.

Milyen munkára vagyok alkalmas úgy hogy a Java és SQL érdekel leginkább?

Milyen esélyeim vannak a szoftferfejlesztés terén?

Vagy jobb lenne klasszikus diák munkák után nézni, aminek köze nincs az IT-hoz?

2020. dec. 23. 00:07
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Miért néznél gyári munka után, ha egyetemista vagy? Tessék megnézni a szakmai gyakorlati lehetőséget és jelentkezni egyre!
2020. dec. 23. 00:32
 2/9 anonim válasza:
55%
Szerintem, egyetemistaként nézzél egyelőre diákmunkát. A gyári, stb munka mellett szerintem keveselnék a heti 10-20 órás munkát, azt tudom javasolni, hogy nyáron nézzél magadnak ilyen minkahelyet. Mellesleg a diákmunkában megtudod beszélni, hogy mikor jó és mikor nem jó neked, rugalmasabb is.
2020. dec. 23. 00:46
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Ha túl vagy a harmadik féléven (bár ugye még hátra van a vizsgaidőszak...), az azt jelenti munkaadói szempontbók, hogy nem vagy elveszett, de szakmai tapasztalataid nincsenek. Ha emellett olyanok a korábbi androidos projektjeid, hogy most is vállalhatónak érzed őket (ha nem, akkor lehetőség szerint refaktoráld őket), akkor még az utóbbira is kaphatsz bőven plusz pontot.

Szóval a klasszikus diákmunkákat a helyedben elfelejteném, irány az IT! Attól függ minden, hogy milyen céget fogsz ki - lehet, hogy heti 20+ órát kell majd dolgoznod és csúszol két félévet. De azt írtad, hogy a megélhetésed függ tőle, kényszerhelyzetben vagy, úgyhogy egy 9 félév alatt elvégzett BSc még mindig jobb, mint 3 "elvesztegetett" félév! A Schönherz iskolaszövetkezetnél szoktak lenni ajánlatok, hülye lennél nem megpróbálni azokat!

2020. dec. 23. 01:16
 4/9 anonim válasza:
75%

[link]

A BME-n van “saját” szövetkezet, ott pont tudnál találni olyan munkát, amit egyetemi hallgatóknak szánnak. Illetve ha felveszed velük a kapcsolatot akkor biztosan tudnak segíteni is konkrét ötletekkel.

2020. dec. 23. 01:17
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Ha már BME mérnökinfó, akkor [link]

Három félév után már mehetsz szakmai helyre is.

2020. dec. 23. 10:38
 6/9 anonim ***** válasza:
23%
McDonalds....stb
2020. dec. 23. 12:14
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Ne alázd meg magad azzal, hogy elmész egy gyárba dolgozni. Az semmit nem ad hozzá a jövődhöz. Egyetemistaként most neked az a lényeg, hogy XP-t szerezz, hogyha végzel az egyetemen, ne egy full üres CV-vel keress állást, hanem elmondhasd magadról, hogy ezen és ezen a területen már van munkatapasztalatod. Írtad, hogy érdekel a Java és az SQL. Rögtön két irány is van, és mindkettőben érdemes egyetemistaként kipróbálnod magad. Lehetsz szoftverfejlesztő és adatbázis-adminisztrátor. Mindkettő igen keresett és nagyon jól fizető szakma. Ha el tudsz helyezkedni gyakornokként egy normális cégnél, ahol megtapasztalhatod a való életet, hatalmas ütőkártya kerül a kezeidbe, amire büszkén mutogathatsz, amikor alkudozol a céggel a fizetésedről.
2020. dec. 23. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
Nagyon-nagyon, de nagyon ritka az, hogy diákként felvesznek bárhová is, ahol programozni kell vagy ilyesmi. Hiszen, Te nem tudod vállalni a felelőséget, ha valamit elszúrsz, mert képesítésed sincs, ahogy egy cég se akarja ezt. Másrészt semmi olyan melót nem tudnak rádbízni, hiszen csak diákként vagy ott...
2020. dec. 23. 15:20
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
#8 Pont hogy a kezdő pozíciókra pont diákokat vesznek fel, hogy betanítsák és ha jól teljesít átvegyék főállásba. Nézd meg az iskolaszövetkezetek honlapjait (pl. műiszt még nem mondták).
2020. dec. 24. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!