Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy jo programozo fejbol...

Egy jo programozo fejbol tudja az algoritmusokat vagy csak tudja, hogy mikor melyiket kell hasznalni?

Figyelt kérdés
2014. nov. 13. 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Az alap algoritmusok én is tudom fejből, az nem nagy dolog. A bonyolultabbakat meg elég egyszer megérteni, aztán a kódot később újrafelhasználni.

Nem kell mindent fejből tudni, mert ahogy a gépész sem találja fel mindig a fogaskereket, neked sem kell nulláról építkezni. De ahhoz hogy tudd, melyik alkatrészt kell használni, nem árt ha láttad már közelről.

2014. nov. 13. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy jó programozó ismeri az algoritmusokat és templateket, így bármikor meg tudja azt írni a kód konkrét bemagolása nélkül.
2014. nov. 13. 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Amit napi szinten használok, vagy alapvető azokat tudom fejből.

A többinél meg tudom mit akarok, ebből kifolyólag meg tudom keresni :)

2014. nov. 13. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Lwhet itt majd venni is. [link]
2014. nov. 13. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:

A legalább algoritmusokat, módszereket, terezési mintákat kellő tapasztalattal fejből lehet tudni.

A legtöbb algoritmus már készen van, meg lehet őket nézi neten. Nem kell fejből tudni pl a zip működését. Elég használni például a zlib-et. Szóval nagyon úja nem kell lerakni az asztalra, inkább tudni kell mit mikor és hogyan használj, hogyan kombináld őket, hogyan hegyezd ki a feladatra. A való életben problémákat oldasz meg, és csak mint egy "eszköz" programozol hozzá.

Ez olyan mint ha fúrni akarsz nem egy cigány fúrót veszel a kezedbe, hanem egy fúrógépet. A fúrógépet tudni kell használni, de valódi munkád nem az hogy furatokat csinálj, azért senki nem fizet. Tudni kell hova kell a furat, mibe kell, mekkora legyen, mi megy majd bele, mire fogod használni.

Ahogy egy munkadarabon is látszik, hogy az egy igénytelen, gány munka-e, vagy szakember készítette, ugyan úgy látszik egy programon is. Egyik esetben sem *elsősorban* az alapanyagokon vagy a szerszámokon vagy a ráfordított időn múlik...

2014. nov. 14. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!