Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Emelt szintű informatika...

Emelt szintű informatika érettségi programozási nyelv?

Figyelt kérdés
Milyen programozási nyelvet kezdjek tanulni, milyen programon, ha két év múlva emelten akarok érettségizni infóból? Semmi programozói tudásom, ECDL- vizsgám van (a webszerkesztés NVU-ban történt, a suli ezt szabta meg...) Mérnökinformatikára készülök, ott milyen programozási nyelvet tanulnak, vagy hogy van ez? Hogyan tudok a legjobban rákészülni az érettségire, egyetemre?

2014. nov. 13. 17:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#9: viszont a grafika egyáltalán nem követelmény az érettségin. Ezért mondom, hogy ez már játszadozás, ami ráér később is. Ugyanakkor a kérdező választhat mást is, mert két éve elég nagy idő, hogy bármelyik nyelvből eljusson az érettségihez, de tényleg a Python a legegyszerűbb (hogy mást ne mondjak, egyetlen import nélkül tudja a teljes érettségi követelményt, amit semelyik C alapú nyelvről nem mondhatunk el, és a Hello world egyetlen sor benne.
2014. nov. 13. 22:51
 12/13 anonim ***** válasza:
27%
Jó, hát elmondanám, hogy én hányok a C#-tól. Elsőre nem egyértelmű és degenerált dolgok is vannak benne. Én nem mentem bele mélyen, csak az emelt érettségi feladatok szintjén, de hülyét is kaptam tőle. Ezért én a Visual Basicet választottam, ami jelenleg is a Visual Studio része. Nagyjából 2-3 hónap alatt napi gyakorlással készségszintűre tudod fejleszteni magadat ebben a nyelvben. A legjobb benne, hogy tele van segítséggel. Minden elem után elég egy pontot írni és már fel is kínálja a tulajdonságokat, amiket lehet írni vagy olvasni. A hibajelzések nem mindig egyértelműek, de idővel bele lehet tanulni, hogy mit szúrtál el. Én egy kövér ötöst produkáltam emelt infon ezzel a nyelvvel, ajánlom figyelmedbe, mert kezdőknek szerintem kiváló.
2014. nov. 15. 00:42
 13/13 anonim ***** válasza:
63%

"hányok a C#-tól, kedvencem a VB"

made my f*cking day at 3:34

2014. nov. 15. 03:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!