HTML-ben miért jó használni a címkét? (label tag)
Figyelt kérdés
Pl: CSS-ben lehet rá hivatkozni, és ugyanugy szerkeszteni a stílusát?2014. szept. 28. 18:07
1/4 anonim válasza:
Azért, mert ha megadod a for attribútumát, akkor a cimkére kattintva a fókusz a hozzá rendelt input mezőre kerül.
2/4 A kérdező kommentje:
egy nagyon picit, laikusabban....
2014. szept. 28. 18:13
3/4 anonim válasza:
<label for='email'>E-mail címed:</label>
<input name='email' type='email' />
Ekkor ha az "E-mail címed"-re kattintasz, akkor a kurzor az input mezőben fog villogni és írhatod a címed. Ha csak simán mellé írod, hogy "E-mail címed", akkor napestig kattingathatsz a szövegen, nem fog történni semmi sem.
Én igen, lehet formázást rakni rá. Én pl. szoktam olyan, hogy fix szélességet adok neki, így az input mezők szépen egymás alatt jelennek meg.
4/4 anonim válasza:
Bár néhány dolgot érdemes a label tag-en belülre helyezni, pl a radio és checkbox elemeket, különben a köztük lévő üres teret nem fogja úgy érzékelni, ahogy szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!