Informatikus akarok lenni, így akarom leélni az életem, de viszont a matek nem megy. Nem utálom, csak nem értem. Mit tegyek?
Mondjuk szerintem attól függ, hogy az informatikán belül mi az, ami lenni szeretnél.
Pl. egy számítógépszerelőnek nem kell annyira a matek, mint egy programozónak pl.
De talán a rendszergazdáknak sem kell...
Viszont a programozást felejtsd így el szerintem, ahogy #1-es is célzott rá. Mondjuk én meg csak most vettem észre az alkategóriát...
Attól függ, hányadikos vagy. Amennyiben általános hetedik körül jársz, akkor taposs rá.
Ha jövőre érettségi és iskolaváltás, akkor húzós :)
De, egyébként: ülj le programozni. Kezd el tanulni. Ég és föld a különbség, amikor látod pontosan, hogy mit mire használsz fel (pl egy sinus és cosinus segítségével létrehozol egy örvénylést a képernyőn) mintha csak megtanulod a száraz képletet.
Középiskolában és egyetemen én sem voltam egy matekzseni, de amikor arról van szó, hogy alkalmazni kell a tanultakat, akkor gond nélkül olyanokat is megcsinálok, amit papíron szerintem az életben nem hoznék össze :)
Szóval, ha valóban ezt akarod, akkor első lépésként kezdj el programozni. Ha nincs érzéked hozzá, akkor rájössz, hogy ez nem neked való, és másfél hét múlva úgyis megutálod :) Ha meg tetszik, és szeretsz küzdeni vele, akkor meg tiszta sor, hogy meg fogsz érte küzdeni a logikával is :)
1. [link] Itt vannak ezek az arcok. Marha szórakoztatóan tudják elmagyarázni, simán meg fogod érteni, ha az angol megy.
2. Fejlesztőként a napi munkádhoz valószínűleg alig kell több matek, mint amit az általános iskolában eldarálnak neked. (tegye fel a kezét az a kolléga, aki napi szinten derivál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!