Ki mennyi idő alatt tanult meg elfogadhatóan egy programozási nyelvet?
Nulla webes tudással kb. 3 nap alatt készítettem el az oldalamat, - nem sablon - ebben már a design szerkesztés is benne volt -
Egy nyelvet ha jól megtanulsz, megérted az alapokat a többi már nagyon könnyen megy. Bár a Delphi után, mellett, a C++ érdekes volt. Nagyon sok nyelv a C szintaktikájára 'támaszkodik' ezért érdemes ismerni. Sok nyelvbe 'belenéztem' minimális Google után meg is értettem a két fenti nyelv ismeretével. (Jó ismerem a régi békebeli QBasic-et, FoxPro-t is :)
Na látom megjött a sok lepontozó programozó zseni :)
Marad a régebbi kérdésemre adott válasz: 'Itt ne várj komoly hozzáállást. Ez nem egy szakmai fórum.'
Ha az elmélet maga megvan, akkor onnantól csak az adott nyelvek szintaxisát, esetleg külön sajátosságait kell megtanulni és kész.
Maga a programozás, mint olyan, nyelv független dolog. (Aki egyetemen tanulja az tudja miről beszélek. Mindent matematikailag le lehet vezetni.)
Nulláról az, hogy elboldogulj egy nyelvvel és egy két dolgot meg tudj csinálni valóban megtanulható pár hónap alatt, de ez még azért messze van a tényleges programozástól. Persze lehet úgy hívni, de az még inkább csak kódolgatás.
Sok-sok gyakorlás és tanulás után meg az ember akár pár óra alatt is tud bizonyos nyelvek között váltani. (Azonos/közel azonos paradigmákat figyelembe véve.)
Például egy PHP-s ismerettel, átállni Python-ra, vagy Rubyra nem sok. Az, hogy ez utóbbi nyelveket "jól" tudja használni az ember (ismerje az esetleges beépített függvényeket és ne mindent a nulláról írja meg stb...) meg a gyakorlás függvénye már csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!