Egy C# programozó milyen munkákat szokott kapni? Tudnátok olyan feladatokat amik körülbelül megegyező nehézségűek?
Mivel megegyező nehézségűeket?
Mondjuk egy szerver-kliens architektúrájú készletkezelő és számlázó alkalmazás készítése.
Halihó!
Az én munkámban sokféle nehézségű feladat van, mindegyikre más mennyiségű időt szabnak meg.
Például van olyan szintű, hogy vegyél hozzá még egy oszlopot egy riporthoz / számolj más formulával egy oszlopot / vegyél fel egy checkboxot egy formra és tárold el az adatbázisban, esetleg annak alapján számolj valamit máshogy egy riportban / felbukkanó exception-t kezelj le / tuningolj teljesítményt 1-1 SQL tárolt eljárásban. Ez többnyire kb. 1-2 naptól max. 1-2 hétig terjed az érintett területtől függően.
Aztán vannak több hónapos projektek is, amikor új funkcionalitás kerül a programba. Például ha bejön egy rendelés a raktárba, akkor azonnal küldjön róla értesítést sms-ben az arra várakozó legfontosabb ügyfeleknek (de csak a készlet erejéig) és tartsa lefoglalva, amíg azok vissza nem jeleznek, aztán intézze el a kiküldést / küldjön sms-t további ügyfeleknek. Teljesen légből kapott példa, de viszonylag életszerű: néhány hiányosságot még ki kell pótolni a specifikációban, mielőtt nekikezd az ember. Például honnan tudom, hogy ki a legfontosabb ügyfél (prioritást be lehessen állítani a szerkesztőfelületen listában fel-le tologatással), hogy jön be a rendelés a raktárba (targoncával :) na jó rendeléskóddal), ki hogyan viszi fel számítógépre (QR kód olvasóval Pisti), hogy jeleznek vissza az ügyfelek (SMS-ben Mancikának), meddig tartsunk egy foglalást, ha nem jelzett vissza az ügyfél (2 napig, írjuk bele az SMSbe) stb, stb, stb.
Az egyik leghenezebb rész általában az, hogy a megrendelő és a programozó egyetértsenek abban, hogy mi is az, amit le kell programozni. Valahol van erre külön ember, aki ezzel foglalkozik - valahol a "főnök" megmondja, mit kell leprogramozni, aztán azt kell, valahol meg kézbe kapsz egy specifikációt a főmérnöktől és annak megfelelően eljársz. :)
Ha szeretnél programozási feladatokat megoldani, akkor javaslom a codility-t, ott vannak különböző nehézségi szintű példák. Egyik sem munkaszagú mondjuk, de időtöltésnek nagyszerű. ;o)
Hajrá!
Én ugyan ASP-ben fejlesztek, de a munkám kb 90%-a c#
ÉS az, hogy létre kellett hozni egy utazási iroda teljes adatbázisát, ahhoz tartozó admin felületet, foglalási rendszert, email kiküldéseket, illetve a banki fizetési felülethez kapcsolódó modulokat :)
Ja, ezt egyedül :D
Köszi szépen. Pathcer (kliens-szerver adat összehasonlítás megy, és az ehhez tartozó kriptográfia megy.
.Net-nek még nem vágtam neki, idejét érzem. Akkor látom, ahogy írtátok, elég életszagúak a feladatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!