Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az a programozók akik nem...

Az a programozók akik nem tanultak magas szintű matematikát, hogy képesek boldogulni?

Figyelt kérdés
Vannak olyan informatikusok akik nincs diplomája, ezek gondlom sosem foglalkoztak komolyabb magaslatokban matematikával mégis van munkájuk. Mennyire kell igazán a matek a programozáshoz (ténylegesen, tehát nem csak gondolkodás terén)?

2014. aug. 20. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Feladata válogatja. Nem minden probléma megoldásához van szükség matematikai ismeretekre.
2014. aug. 20. 15:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Milyen gyakori az, hogy az egyetemen szerzett matektudást hasznosítja egy illető? Milyen munkakörben kell nagyon a matek a programozáson belül?
2014. aug. 20. 15:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Valóban feladata válogatja és még nem is lehet neki munkakört beadni.

Például én most egy webes cégnél vagyok, mégis A*-al útkeresést kellett implementálnom, mert ez volt az aktuális feladat.

Ez pedig egy olyan dolog volt, amit egyetem nélkül nem feltétlenül tanul/néz meg az ember. Ahogy a neuronhálózatokról sem tanul általában magától. (Az másik projekthez kellett.)

Nem kell feltétlenül mindenhez matek, de bármikor jöhet olyan feladat, ahol matek nélkül jóval több időt eltöltesz és ez bármilyen programozáshoz köthető területre igaz.

2014. aug. 20. 15:33
 4/8 SimkoL ***** válasza:
100%

Két pont távolságát illik kapásból :), de tényleg feladata válogatja. Egy játékprogramnál fizika, matematika nagyon játszik. Egy 'mezei' weboldalnál is illik tisztában lenni az arányszámítással, ami általános iskolás dolog. Egy zenelejátszónál is kell hogy fogalmad legyen a logaritmusról és a kapcsolódó dolgokról :).

Egy 'komolyabb' programhoz feltétlenül kell matematika, néha fizika tudás. HTML5-ben is lehet olyan dolgokat készíteni amihez nem mondom hogy magas, de jó matematikai tudás kell, nem beszélve róla ha vágod a matekot, akkor valószínű jó a logikád is.

2014. aug. 20. 15:46
 5/8 SimkoL ***** válasza:
*legalább az arányszámítással
2014. aug. 20. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ha kapok egy feladatot, akkor abba beleásom magam... :-)

Ennyi az egész! :-)

2014. aug. 20. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Webprogramozáshoz nem kell erős matek.

Rendszerprogramozóknak és kutató-fejlesztőknek kell. Nyilván ez a munkabérben is megmutatkozik.

2014. aug. 21. 10:33
 8/8 Srapnel ***** válasza:

"Én ha kapok egy feladatot, akkor abba beleásom magam... :-)

Ennyi az egész! :-)"

Épp csak nem lesz időd lenyomni két félév matekot (vagy bármit), ha esetleg a tudást igénylő munka határideje pár hónap. 5 év egyetem kb. 3-5 év tanulást (és "emésztést") jelent. Ezt egy délután alatt nem tudod elsajátítani, mert nem csak a tényanyag a lényeg, hanem egy egész szakmai gondolkodásmód elsajátítása.

2014. aug. 21. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!