Melyik gimibe tanitanak magas képzedségel informatikat?
Marci, neked nyelvtan kéne, nem informatika!
Amúgy ha már tudod, hogy mi érdekel, akkor jobb lenne egy szakközépiskola.
G.
Először is: hol laksz? Most mondhatom hogy Szegeden a Dériben elég komoly az infó szak, de mi van ha Győrben laksz? :D
Másodszor: nem, nem feltétlenül jobb egy erős szakközép mint egy gimi. Ha az informatikán belül konkrétan a programozás érdekel (mivel ebbe a témakörbe írtad gondolom erről van szó), akkor inkább menj el egy erős gimibe valamilyen matekos szakra. Az egyetemeken állítólag nagyon nyomják a matekot az ilyen programozós szakokon, úgyhogy nem árt ha kapsz belőle egy erős alapot középiskolában. Programozni meg tudsz otthon is tanulni, ahhoz nem elengedhetetlenül szükséges tanár. De ez nem szentírás, csak az én véleményem. Meg persze ha nem a programozás az ami az informatikán belül érdekel, akkor tényleg egy erős szakközépbe menj inkább.
Csak hogy ez nem egy általános dolog (szóval nem mondható el minden informatika szakközépre).
De amúgy a programozásnak épp az a lényege, hogy neked kell megtanulni (ez az egyetemen sincs másként). Ha nem foglalkozol vele, akkor jó hogy nem fogsz tudni programozni.
Az igaz, hogy a sok-sok önálló programozást sehol nem lehet megúszni. De amikor én voltam gimis, nekem az nem tanulás volt, hanem szórakozás, amit tanulás helyett is csináltam. :-)
Az is igaz, hogy szakközépben tanítanak rokon tárgyakat is, pl. hálózati ismeretek, ami azért hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!