Szeretném komolyan elkezdeni az informatikát. Hol érdemes kezdeni?
16 éves vagyok, és nem tartom kizártnak a magas szintű informatikai pályára lépést (programozás, stb)
Komolyan érdekel, és szeretném így még 3 évvel az egyetem előtt saját szakállamra tanulni, gyakorolni, elsajátítani az alapokat.
Jelenleg azért van némi tudásom a téren, de messze távol a "komoly tudástól" Előre is köszönöm !
keress egy emelt szóbeli tematikát, és rágd át magad a fontosabb részeken (kihagyhatod a kommunikációt, az információs társadalmat, a könyvtárat, az ergonómia részt)
persze amik ott vannak azok címszavak, úgy értem rájuk keresel
BME Mérnök Infó alapján:
-kelleni fog: C, C++, Java, C# (nem létszükséglet, de Java után alapszinten nem nehéz). Persze ezek általános esetben csak karcolgatják a nyelvek lehetőségeinek felszínét, valamelyikben érdemes lehet elmélyedned
-ajánlott jól tudni angolul, mert sok StackOverflow-t fogsz olvasni, ha kódolni kezdesz:)
-mivel webes dolgok érdekelnek, ajánlott utánanézni a webszervereknek, HTTP protokollnak, Wireshark használatának, HTML/JS/CSS-nek, PHP-nek, MySQL-nek, otthon magadnak fejlesztgetned dolgokat. Ezek amúgy egyáltalán nincsenek benne a tananyagban, tehát ha ez érdekel, jobbára autodidakta módon kell elsajátítanod az ismereteket (bár ez a legtöbb dologgal így van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!