Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagyon nehéz a programozás?

Mateusz1997 kérdése:

Nagyon nehéz a programozás?

Figyelt kérdés

Olyan hibába estem, hogy amikor iskola választás volt nem nagyon tudtam mi akarok lenni. Infós suliba mentem. Az első két évben nem volt programozás, csak word meg hasonló. Ezzel semmi bajom nem is volt! Minden más tantárgyból 5,vagy 4-es lettem. Kivétel matek, abból lettem kettes. Még van hátra az iskolából két évem amiben tanuljuk majd a Java programozást. Iszonyatosan félek tőle

1-mert nem vagyok jó matekból és az az igazság, hogy jobb érzékem van a humán tantárgyakhoz

2-mert sajnos nem igazán érdekel a dolog.

Már most előre eldöntöttem, hogy külön tanárhoz is fogok menni. Kérlek titeket írhatnátok néhány mondatot, hogy van -e esélyem legalább egy kettesre, vagy hogy mennyire lesz nehéz a középsulis programozás. És léci ne hurrogjatok le, hogy akkor miért oda mentem tudom a saját csapdámba estem!

2014. aug. 18. 09:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

" csak ahoz kell tenni egy különbözetit amiből jelen esetemben már 2 évet kéne bepótolnom"

És hol a probléma?

- a matekot valószínűleg jobban megtanítják egy infós suliban, így az nem lehet gond.

- a human tárgyakhoz jobb érzéked van - mint írtad -, az azért nem lehet gond.

Baromi jó, ha vért izzadva megcsinálod, de.. utána mi lesz? Vért izzadva elvégzed az egyetemet is? és utána? vért izzadsz a munkahelyeden kb 40 éven keresztül?

persze így is lehet, és végül is a Te életedről van szó :) Most még könnyű váltani, ha nem szereted ezt csinálni.

2014. aug. 18. 11:51
 12/14 A kérdező kommentje:
Utána kitanulok valószínűleg egy szakmát! Mert ebbe a korosztályba mindegy, hogy te melyik suliba mész 4 év után csak érettségit kapsz tök mindegy , hogy te villanyszerelőnek mentél vagy ácsnak ,vagy jelen esetben informatikusnak mert a 97-es születésűek semmit nem kapnak a 4 év alatt, muszáj utána ott maradnod valamilyen technikusin, ami 2 év.
2014. aug. 18. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:

A Java egy nyelv, amiben meg kell tanulnod, hogy mi mit jelent. Diszkalkuliások is tanulnak programozni, ők így fogják fel. Amikor megírod a kódod, akkor kifejezed, hogy minek kell történnie a számítógépen. Mintha írnál egy szöveget, vagy dallamot, amit majd eljátszanak az utasításaid szerint. A Java nem tartozik a nehéz nyelvek közé, de ha félsz tőle, akkor a legjobb, ha mielőbb elkezded:

[link] (magyar)

[link] (angol)

[link] (német)

2014. aug. 18. 21:59
 14/14 anonim ***** válasza:
A közép sulis programozás egy séta galopp, ha az nem megy, akkor talán válts iskolát, vagy majd érettségizz emelten pl. történelemből stb. és legyél valami egész más... Így viszont egyetemen nagyon rossz lesz, igaz pl. az ELTE-IK-on az első évben szinte csak matek van, nem mondom, hogy a matek is könnyű gimiben, de ahhoz képest ami az egyetemen lesz, az.
2014. szept. 8. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!