Pascal fordító?
Le lehet valahonnan tölteni egy Pascal fordítót? Gondolom úgy működik, hogy az args-be kerül a fájlnév illetve a command line agrumentek, és van legalább egy fájl kimenete, egy exe fájl, maga a fordított program. Bonyolultabb ennél? Tudom, van mindenféle linker fájl meg a többi, object fájlok is, azt ő kezeli? Vagy hogy működik ez egyáltalán? Például a FreePascalnál az egyszerűség kedvéért. Amikor Ctrl+F9-et nyomok, mi történik utána? És ha kidob exitcode-dal, kapok egy hexa számot, abban én úgy gondolom benne van a sor, karakter és egy azonosító legalább, vagy hogy van ez?
Köszönöm előre is a válaszokat, egy kicsit lehet, sok a kérdés, de nekem nem tiszta ez az egész.
A lefordított fordító az: FPC.EXE a Free pascal Complier
Vesszek meg, közel 30 éve foglalkozom Pascal-lal de nem értelek mi a bajod. Írj normális kódot és nem kell küzdeni a hibaüzenetekkel :)
"nekem már a lefordított fordító kéne"
Na, nekem itt harap a kígyó a saját farkába. A lefordított fordító az fpc.exe, de akkor miért kellett lesajnálni, amit írtam? Hogy te mit értesz "exit code" alatt, az a számomra kezd végképp homályba merülni. Egyetlen dolog tiszta, hogy a kifejezést csak nekem nem szabad pongyolán használnom, különben lebeghet a levegőben.
@SimkoL:
Na megint lekéstem, de legalább megnyugtat, hogy nálam értőbb is beleakad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!