Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal fordító?

Pascal fordító?

Figyelt kérdés

Le lehet valahonnan tölteni egy Pascal fordítót? Gondolom úgy működik, hogy az args-be kerül a fájlnév illetve a command line agrumentek, és van legalább egy fájl kimenete, egy exe fájl, maga a fordított program. Bonyolultabb ennél? Tudom, van mindenféle linker fájl meg a többi, object fájlok is, azt ő kezeli? Vagy hogy működik ez egyáltalán? Például a FreePascalnál az egyszerűség kedvéért. Amikor Ctrl+F9-et nyomok, mi történik utána? És ha kidob exitcode-dal, kapok egy hexa számot, abban én úgy gondolom benne van a sor, karakter és egy azonosító legalább, vagy hogy van ez?

Köszönöm előre is a válaszokat, egy kicsit lehet, sok a kérdés, de nekem nem tiszta ez az egész.

2014. aug. 2. 20:50
1 2 3
 21/26 SimkoL ***** válasza:
Mivel a program egy főnek készült bemutatásra a neve mindegy és poén volt. A letöltése pedig így a legegyszerőbb. Ezt pedig nem értem 'A saját jelzőt legközelebb hanyagold olyan weboldalak elől, amiket nem te írtál' Nem emlékszem rá, hogy melyiket neveztem volna meg sajátként a [link] túl.
2014. aug. 5. 12:40
 22/26 A kérdező kommentje:
Ez volt a kérdés. Mit indítsak el? Van kisezer exe fájl az fpc mappájában, nekem már a lefordított fordító kéne, nem tudom melyik az. Másrészről ezt a runtime erroros dolgot hanyagolhatjátok, mert egy szóval nem írtam soha, hogy azzal lenne problémám, hogy megkeressem a kódszámtól függően a hiba megnevezését.
2014. aug. 5. 12:54
 23/26 SimkoL ***** válasza:

A lefordított fordító az: FPC.EXE a Free pascal Complier

Vesszek meg, közel 30 éve foglalkozom Pascal-lal de nem értelek mi a bajod. Írj normális kódot és nem kell küzdeni a hibaüzenetekkel :)

2014. aug. 5. 13:29
 24/26 tabaki ***** válasza:

"nekem már a lefordított fordító kéne"

Na, nekem itt harap a kígyó a saját farkába. A lefordított fordító az fpc.exe, de akkor miért kellett lesajnálni, amit írtam? Hogy te mit értesz "exit code" alatt, az a számomra kezd végképp homályba merülni. Egyetlen dolog tiszta, hogy a kifejezést csak nekem nem szabad pongyolán használnom, különben lebeghet a levegőben.

2014. aug. 5. 13:31
 25/26 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

Na megint lekéstem, de legalább megnyugtat, hogy nálam értőbb is beleakad...

2014. aug. 5. 13:33
 26/26 SimkoL ***** válasza:
Csak a saját megszólíttatásom miatt tértem vissza. Nem nagyon tudok kiigazodni a kérdezőn, hogy végül is mit is akar a fordítóval. Elég sok nyelvet ismerek, de örülök, hogy nem nekem kell a fordítót 'beállítani'. Telepítéskor beállítódik az 'optimális' - egyedül a Delphi-nél babráltam bele - és kész. Ezer meg egy variáció van kellő tudás nélkül nem érdemes hozzányúlni és verzió váltáskor is változhat. pl. a Python-ban a 3.... verzióknál már minden függvény lett - jó ez nem fordító csak más hirtelen nem jutott eszembe a verzió váltásra -
2014. aug. 5. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!