Valami jó könyv compilerek, interpreterek terén?
Sajnos Magyarországon ilyesmit nem találni. Nincs bajom az angollal, de a külföldről rendelést szeretném elkerülni.
Hallottam már a 'dragon book'-ról, a 'modern compiler design'-ról valamint a 'modern approach' könyvekről. Van tapasztalatom programozás terén.
Valaha a CP-ben jelent meg ezzel kapcsolatban egy remek cikk. A cime ez volt?: hogyan irjunk compilert. Egy külhoni pogácsa munkájának forditása volt, de meglehetősen jól megcsinálva. Lépésről lépésre mindent elmagyarázva, de mégsem az idiótának megtanitom az egy meg egyet stilusban. Tömör és lényegretörő munka volt. A pascal nyelvet használta a szerző és forrást is mellékelt. Volt benne parser, scanner, lexikális elemzés, optimalizálás, minden földi jó. Keress rá, szerintem a neten megtalálod. Bár bizonyára angol nyelven.
A lex és Yacc is elég remek dolog. Tonnányi leirást találsz róla és persze forrást is.
Let's Build a Compiler, by Jack Crenshaw
Na, erre gondoltam, ennek a magyar forditása volt a CP-ben, anno. Ez egy remek tutorial.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!