Most kezdtem el programozni, milyen feladatokat tudtok gyakorlásnak?
Nos programozni egyáltalán nem nehéz...
Gondolatok, képzelet, kreativitás kell, ha az van, akkor lesz program is... :-)
-Mondjuk kérj be 5 számot és számítsd ki az átlagukat
-Kérd be, hogy hány számot fogsz bekérni, és számítsd ki az átlagukat
-a bekért számokat rendezd növekvő/csökkenő sorrendbe...
Konzolban is lehet sok mindent, akár mp3 lejátszót is, de nézd meg az itteni válaszaimat [link] és írd át mindent sima mezei C-be :) Mind rövid, egyszerű, egy része C++ egy része Pascal
A grafikus programozás alatt mit érteszz ? OpenGl, DirectX...
Köszönöm. Az átlagos feladatot csináltam elsőre magamtól is. A dinamikusat egy kicsit macerásabb volt, de szerencsére összejött. A saját "feladatgyűjtemény" is nagyon tetszik. Abból a prímszámtesztelőt csináltam meg, nem tudom mennyire szép (működni működik, de kicsit keszekusza):
Például...
- Gondoltam egy számot, találd ki
- Black Jack
- Akasztófa
- Legyen Ön is milliomos
- Scrabble
- Torpedó
- Aknakereső
- Ötlapos póker
- Texas Hold'Em Poker
- Zsír
Ha a fájlkezelés megy valamilyen szinten, ajánlom, hogy ismerkedj meg a relációs adatbázisokkal, mondjuk a MySQL-lel. Van hozzá C-s library, a honlapjukról le tudod tölteni, és az olyan játékokat, amiknek van adatbázisa (pl. Legyen Ön is Milliomos), az adatot fájl helyett adatbázisban tárold.
Aztán lehet ismerkedni a hálózatos programok írásával is. A kétszemélyes játékokat például megírhatod úgy, hogy a két program TCP kapcsolattal kommunikál az interneten keresztül.
A grafikus dolgokhoz meg ott a Qt és az OpenGL.
Köszönöm.
Viszont lehet én vagyok béna, de csak két változósra sikerült lefaragnom a programot. Mondjuk sokkal rövidebb lett, de az előző szerintem olvashatóbb :)
Sajnos a póker kilőve mert pókerezni én sem tudok, de a többire van ötletem aminek holnap neki is látok. (azaz már ma) Kivéve az aknakeresőnél. Hogyan csináljam meg a pálya frissítését?
A többi meg majd jön a kezdeti nehézségeim után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!