Elmagyarázza valaki hogy kell ezeket a feladatokat Visual Basic-ben megoldani?
első feladat : Írjunk programot, amely kiszámítja az elsõ 100 természetes szám négyzetének összegét!
második : Adott egy pont két koordinátájával. Állapítsuk meg melyik síknegyedben van!
(Console app.-ba kéne)
első feladat:
osszeg=0
for ciklus 1-től 100-ig (i)
...osszeg=osszeg+i*i
kiírod az eredményt
második feladat:
ez négy if, a feltétel mind a négy esetben két koordináta előjelének megállapítását és egy ÉS kapcsolatot tartalmaz (persze máshogy is lehet, de ez a legátláthatóbb)
A négy síknegyedről itt tájékozódhatsz:
végigmész az első 100 számon, egy ciklussal, tehát 1-től 100 ig (i változóval mondjuk). Kiszámolod a 1 négyzetét 1*1, 2 négyzetét 2*2 stb, tehát i*i-t, és kiíratod.
Valahogy így (bár még sosem programoztam VB-ben)
For i = 1 To 5
Console.WriteLine(i)
Next
A második feladatnál ugye ha mindkét szám (x,y) pozitív, akkor 1. síknegyed, ha x negatív, y pozitív, akkor 2., ha x és y negatív, akkor 3. és ha x pozitív és y negatív, akkor 4. síknegyed.
Tehát
(+,+) 1.
(-,+) 2.
(-,-) 3.
(-,+) 4.
Tehát valahogy így kellene kinézni a kódot (hibákért felelősséget nem vállalok, egyáltalán nem teszteltem:D )
Console.Write("Legyen mondjuk x= ");
Dim x=Console.ReadLine();
Console.Write("Legyen esetleg y= ");
Dim y=Console.ReadLine();
If x>=0 And y>=0 Then
Console.WriteLine("1. negyed")
Else If x<0 And y>=0 Then
Console.WriteLine("2. negyed")
Else If x<0 And y<0 Then
Console.WriteLine("3. negyed")
Else Console.WriteLine("4. negyed")
Ja és bocsi, hülye vagyok, az első feladatot rosszul olvastam el. NÉGYZETSZÁMOK ÖSSZEGE kell.
Tehát kezdesz egy változót 0-val kezdőértékezve:
Dim osszeg As Integer = 0
Majd a ciklus i*i-t hozzáad az osszeghez:
Let osszeg = osszeg + i*i
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!