A népszerű, általános célú programozási nyelvek közül szerintetek is a Java a legrosszabb?
Én nem állítom, hogy profi lennék, de azért már használom egy ideje, ami 6-7 évet jelent ÉS szeretem használni sőt az egyik kedvencem a C# mellett.
C++-t is kb. ennyi ideje használom, de a frász kerülget, ha csak hozzá kell nyúlnom. Bár meg kell hagyni van egy-kettő olyan feature cpp-ben amit hiányolok JAVA-ban, de ez elenyésző, és inkább a cpp-t szoktam szidni, hogy javában sokkal gyorsabban és számomra egyszerűbben és átláthatóbban meg lehet oldani ugyan azt a problémát.
Kíváncsi lennék, hogy a kérdező melyik nyelvet preferálja és milyen feladathoz. És persze a miértje is érdekel.
De ha már itt tartunk mindenki nyugodjon le a pi*sába, és használja azt amit szeret/a feladathoz legjobban passzol/a megrendelő kért vagy maradjon az assemblynél.
Nem a legrosszabb nyelv a java - annak ott van a qbasic -, de hogy nem is a legjobb, az is biztos.
Qrva erőforrásigényes, idétlen fejlesztőkörnyezet, nativitás hiánya, stb.
Az előzőtől kérdezném, hogy ezeket a "tényeket" honnan vetted?
Az erőforrás igényt még csak-csak aláírom, de csakis a JVM által futtatott programoknál. De a többi...
>Az erőforrás igényt még csak-csak aláírom, de csakis a JVM által futtatott programoknál. De a többi...
Milyen többi? Talán létezik java fordító ami binárist szül? Mert én ilyenről nem tudok. De ha volna is, a java egy virtuális gépet programoz. Ez már nem lehet gyors, de lehet erőforrászabáló, mint ahogy az is. A fejlesztőkörnyezetet pedig jelen esetben egy delphi fejlesztőkörnyezetéhez hasonlítom kényelem, küllem és tudás szempontjából. Ég és föld a kettő a delphi javára.
"Talán létezik java fordító ami binárist szül?"
Már pedig bizony van és bizony lehet gyors, ha az adott platformra fordítja az ember.
A fejlesztő környezet meg ne legyen már mérvadó.
Java-hoz kismmillió környezet van ugyanis, csak a leggyakrabban használtak:
NetBeans, Eclipse, IntelliJ IDEA stb...
"Talán létezik java fordító ami binárist szül?"
Jobbára csak olyan van, nem? :D
Hát azért nem. Valóban van ma már, most utána néztem (sorry, de nem követem a terméket, használati igény híján), de azt is éveken át igérgették, mint a perl-hez, amely talán azóta is várat magára. Mindenesetre az a véleményem, hogy a java nélkül is lenne élet a bolygón.
A nyelv semmi olyan újdonságot nem hozott, amivel megváltotta volna a világot. Tulajdonképpen egy erőltetetten objektum orientált c++ light, semmi több.
A hordozhatóság pedig akkor érvényesül, ha nem platformspecifikus kódot ír az ember, na de könyörgöm, ugyanennyire az ANSI C is hordozható és az vagy 25 évvel öregebb nyelv a java-nál, ráadásul gyors, natív kódot generál a fordító.
Bináris kódra fordít, a JVM bináris kódjára.
Viszont a Java használata több dolgot igényel mint a natív kód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!