Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A népszerű, általános célú...

A népszerű, általános célú programozási nyelvek közül szerintetek is a Java a legrosszabb?

Figyelt kérdés
Tudtok mondani a Java-nál rosszabbat? A PHP rosszabb, de azt webfejlesztésen kívül másra nagyon ritkán használják.
2014. jún. 18. 16:06
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
86%
Sosem fogom megérteni azokat a gyökereket, akik a személyes véleményt lepontozzák.
2014. jún. 18. 17:11
 22/60 anonim ***** válasza:
79%

Azt a linkelt "vitát" láttam, azért elég nevetséges volt.

Van erősen egy olyan érzésem, hogy nem értesz a java-hoz, vagy volt valami amivel gondod volt és pusztán emiatt hangoztatod, hogy sz*r...

Az emberek, akik leszólnak általában 1-1 nyelvet ilyen okok miatt teszik, ugyanis megfelelő kezekben bármelyikkel lehet jól és hatékonyan dolgozni.

@17:11: Üdv az oldalon, még nem szoktál hozzá ehhez?

2014. jún. 18. 17:19
 23/60 A kérdező kommentje:

"Van erősen egy olyan érzésem, hogy nem értesz a java-hoz, vagy volt valami amivel gondod volt és pusztán emiatt hangoztatod, hogy sz*r... "

Nem azt írtam, hogy sz*r. Indokolatlanul népszerű, mivel az alternatíváinál rosszabb.

2014. jún. 18. 17:25
 24/60 iostream ***** válasza:
61%

Azért vicces nézni, hogy mennyi funkcionális analfabéta jár például ide is. Első a "népszerű" szót, második az "általános célú" kifejezést hagyta kényelmesen figyelmen kívül.

A kérdésre: nem tudom, csinálj egy listát, mi számít népszerűnek, és határozd meg, mi alapján kelljen értékelni.

Én rühellem a Java-t, mindenben alsóbbrendű például a C#-hoz képest (hiszen pont ezért készült), kivéve elterjedtségben és webes témákban (persze tágabban értelmezve a C#-ot mint a .NET zászlóshajóját, erre is ad megoldást). A meghódított platformok száma olyan csekély, hogy szomorú.

A C++ meg borzasztó körülményes tud lenni, főleg ha template-ek is szóba kerülnek.

A Python meg lassú és nehezebben struktúrálható.

2014. jún. 18. 17:26
 25/60 anonim ***** válasza:
83%

Java haterek, ezt ne is olvassák tovább, csak a jobb alsó sarokban található piros kezecskét nyomják meg. Köszönöm! :D

Na most kérdező. A Kérdésedre válaszolva: Nem, szerintem nem a legrosszabb általános célú nyelv. Sok hátránya van (szerintem a legfőbb hogy lassú) de azért mennyi eszközön elfut már? PC, Linux, Mac, stb... Ebből van az Android is. Egy programnyelv nem lehet rossz, csak megvan a maga felhasználási köre (és ide most ne számítsuk be a LOLCODE-ot meg a brainf*ckot xD) .

2014. jún. 18. 17:28
 26/60 A kérdező kommentje:

"Azért vicces nézni, hogy mennyi funkcionális analfabéta jár például ide is. Első a "népszerű" szót, második az "általános célú" kifejezést hagyta kényelmesen figyelmen kívül. "

Inkább az a vicces, amikor azzal jönnek, hogy aki nem ért egyet az érvekkel alá nem támasztott véleményükkel, az nyilván rossz programozó :)

2014. jún. 18. 17:33
 27/60 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem eléggé fárasztó lehet mindent huszadszorra alátámasztani ezen az oldalon.

Mert ez történik.

- Hány kérdésben merült már fel hogy ki miért nem szereti a javát? Persze ilyenkor senki sem szereti, mert aki szereti az épp java programozással van elfoglalva. ;-)

- SQL injection

- Tumblr

- Terhes vagyok e

Elég unalmas lehet. :)

2014. jún. 18. 18:14
 28/60 A kérdező kommentje:

"Persze ilyenkor senki sem szereti, mert aki szereti az épp java programozással van elfoglalva. ;-) "

Pont fordítva van! Aki már sokat fejlesztett benne, az biztos, hogy nem szereti! :) Kivéve, ha mazochista.

2014. jún. 18. 18:20
 29/60 anonim ***** válasza:
82%
Ugye belátod hogy milyen butaságot írtál? :)
2014. jún. 18. 18:32
 30/60 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem fogja belátni. :)

Én dolgoztam pár évet java-val és így nincs vele bajom.

Ez van. :)

2014. jún. 18. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!