Egyetemen van programozás?
pontosabban az a kérdés hogy a legalapabb dolgokkal kezdünk e?
Pl: nagyon érdekelne hogy a Html és a Css nyelvekkel mi a helyzet. Ezeket is elmagyarázzák az elején?
Jó volna tudni, mert még van időm az egyetemig és szeretném tudni hogy miket a legérdemesebb tanulgatni.
A html és a Css - t már gyakorlom egy ideje...
"Webprogramozás nagyon felszínes. Csak felvehető kurzus, nincs a tanmenetben. Web1-en html, javascript (minimális), css. Szintén nem tanítják, csak mutatják.
Web2-n szinte csak javascript minimális php, semmi adatbázis, text fájlokba mentenek adatokat."
Ha nálam vetted volna fel, akkor nem. ;)
Én már web1-en is kicsit tovább mentem. Való igaz, hogy a HTML+CSS nagy részét gyorsan toltuk le, de akik bejártak, azoknál nem nagyon volt ez gond.
Szóval a végén egy komplett PHP-s blogot is megírtunk.
De többségében tényleg sok gyakvez nem nagyon foglalkozik a tárggyal és keveset ad le.
BME Mérnök informatikus szakon HTML-lel nem nagyon foglalkoztak. Ugyan BSc-n szoftlab 5-ben kell kicsit használni (CSS csak opcionális, inkább XHTML volt anno), de annak gyakorlati jellege miatt szinte semmi szó nem esik róla, mindent a hallgatónak kell kinéznie (w3schools remek oldal erre).
BSc-n első három félévben rendre C, C++ és Java nyelveket oktattak, negyedikben volt egy csepp C#, de ott teljesíteni lehet úgy is a tárgyat, hogy valaki nem ért hozzá (legtöbb feladatot Java nyelven is meg lehet oldani). Ha mindenképp az egyetemre akarsz előre tanulni, szerintem kezd bármelyik számodra szimpatikus nyelvvel, ha ott otthonosan mozogsz, akkor könnyebb lesz egy újra áttérni - a legtöbb koncepciója ugyanaz.
Egyébként ahogy én láttam, a legtöbb hallgatónak nem a programozással, hanem a matematikával van gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!