Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyetemen van programozás?

Egyetemen van programozás?

Figyelt kérdés

pontosabban az a kérdés hogy a legalapabb dolgokkal kezdünk e?

Pl: nagyon érdekelne hogy a Html és a Css nyelvekkel mi a helyzet. Ezeket is elmagyarázzák az elején?

Jó volna tudni, mert még van időm az egyetemig és szeretném tudni hogy miket a legérdemesebb tanulgatni.

A html és a Css - t már gyakorlom egy ideje...

2014. jún. 16. 05:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Milyen egyetem és milyen szak?

A html és css az nem igazán programozás.

2014. jún. 16. 06:27
 2/14 A kérdező kommentje:

Programozó akarok lenni.

A kérdzpedig máadott..

2014. jún. 16. 08:19
 3/14 anonim ***** válasza:
ELTE-IK-n fellehet venni a webfejlesztés 1 névre hallgató tárgyat, ahol tanítanak html+css-t, de ezek csak leíró nyelvek, nem program nyelvek.
2014. jún. 16. 08:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy a legalapabb dolgokkal kezdtek, csak az a kérdés, hogy milyen gyorsan fogtok haladni.

A html/css-t meg egyedül is meg tudod tanulni.

2014. jún. 16. 09:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ELTE-IK-n programozó szakra járok és az a tapasztalat, hogy bár alapoktól kezdik, olyan szintű tempót diktálnak, amit egy még életében nem programozott egyén segítség nélkül be nem hozhat (na jó behozhat, de lesz pár álmatlan éjszakája).

Pl első órán megismerkedsz a programmal (c++), a változókkal, kiírásokkal. Második órán megmutatják, hogy léteznek tömbök, 3. órán megmutatják, hogy léteznek elágazások, ciklusok és 4. órától kezdve elvárják, hogy te azt készség szinten már rég magadévá tetted. Hol ott egy zöldfülű számára 4 hét alatt, úgy h még élete is van, ez rengeteg gyakorlás, és akkor feltételeztük, h mindent elsőre megért. Ha meg véletlen olyan tanárt kapsz, aki nem is tud magyarázni (jó esélyed van rá), akkor gőzöd sincs, mi történik.

Természetesen nem a precíz tanmenetet írtam le, csak rávilágítottam, hogy nem olyan egyszerű az élet. És ha újoncként vágsz bele, mehet, kellő szorgalommal és ha mindig van vkid, aki tud segíteni, magyarázni.

De ezt a tanárok is elmondják az első órán: Ők csak megmutatni tudnak dolgokat (kérdésekre válaszolni), megtanulnod/megértened neked kell.

A matek részlegről már ne is beszéljünk. Sokaknak ideje nincs programozást gyakorolni, mivel elvéreznek a matekos tantárgyakon.

Mondhatjátok, hogy túlzok, de én az átlagos tanulók/halandók közt élek egyetemen. Programozó alapokkal jöttem ide és jószívűségemből ostorozom és tanítom bajtársaimat, hogy ne bukjanak ki. És sokszor kétségbeesnek, pedig értelmes emberekről van szó.

Webprogramozás nagyon felszínes. Csak felvehető kurzus, nincs a tanmenetben. Web1-en html, javascript (minimális), css. Szintén nem tanítják, csak mutatják.

Web2-n szinte csak javascript minimális php, semmi adatbázis, text fájlokba mentenek adatokat.

2014. jún. 16. 10:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen az előzőt nem elijesztésnek szántam, csak azt mondom, hogy ha eltökélt vagy, elvégezhető, csak kösd föl a gatyád.

Hogy szóljak pár jót is, rengeteg féle programozói nyelvet/módszert tanítanak. Csak, hogy hirtelenjébe soroljam: C++, java, python, sql, ruby, android, opengl, assembly sőt, saját fordító programot is fogtok írni...

Tehát ha elvégzed valóban okos leszel. És választhatsz, melyikre fogsz később szakosodni, mert a kettesért nem kérnek el nagyon sokat, csak... hát eleget.

2014. jún. 16. 10:50
 7/14 anonim ***** válasza:

" Html és a Css nyelvekkel mi a helyzet"

Ezek gyakorlatias jellegű szakmai tárgyak. Az egyetemen elméletet tanítanak.

Az ELTE-IK-n van egy speciális tárgy, ami nem kötelező, ott tanítanak ilyeneket, de csak alapszinten

2014. jún. 16. 13:21
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Az a tervem hogy egészen addig gyakorlok és tanulok itthon amíg el nem kezdődik az egyetem (ez még 2 év)

És talán ez a 2 év már jelent majd valami féle "előnyt"

Illetve az egyetemi évek alatt is folyamatosan gyakorlok majd...

2014. jún. 16. 13:39
 9/14 A kérdező kommentje:

Mondjuk a már elsajátítottam egy erős közepes szinten a html-t és a css-t, akkor elzdem gyakorolni a c++-t...

Aztán talán a JavaScriptet is megpróbálom itthon elkezdeni ( 2 év alatt lesz rá időm)

2014. jún. 16. 13:43
 10/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk *ha
2014. jún. 16. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!