Megéri Java-ban programozni?
Igazából nekem tetszik a Java, jobban mint a C-s dolgok, mondjuk osztályokat meg ilyeneket még nem csináltam, pedig elvileg ez a java előnye, de maga a struktúra nekem tetszik, és ha lehet akkor én ezt tanulnám tovább. Igaz, hogy a java platformfüggetlen, de azért sok mindenre nem lehet használni, mert már a szenzorokat is általában c-ben vagy egyébben programozzák.
Megéri tovább vinni a Java-t? Mert ha az eredeti jövőbeli tervem nem jön be, akkor a programozás lenne a b terv. Ugyan nem egyetemen, mert egyetemen még sok minden mást is megtanítTATnak velem, ergo erőszakolják, én pedig jobban szeretek a saját tempómban tanulni. Neten kezdtem, és egészen szépen fejlődtem, szóval nincs gond a "mert nem lehet mindent csak úgy megtanulni" dologgal, mert egyetem nélkül is nagyon jól meg lehet tanulni, csak önszorgalom kell.
Amit #1 írt, abban lehet valami.
Szerintem: tanulj meg programozni, értsd meg az algoritmusokat nyelvfüggetlenül.
Ha ez megvan, akkor utána már olyan mindegy, hogy
int i; for(i =0; i<10; i++);
for (int i=0; i<10; i++);
for (var i=0; i<10; i++);
Nem ezek megkülönböztetése a nehéz a programozásban, és ezekre a fordító egyébként is figyel.
Ha C-ben is kezdesz tanulni, akkor sem egyből a szenzorokkal kezded. A szenzorok vezérlése, működése max 1-3 oldalban összefoglalható, nem mennyiség.
"mondjuk osztályokat meg ilyeneket még nem csináltam"
Nem tudsz Java programot írni osztályok nélkül. Lehetetlen. Valamit nagyon benéztél.
"Igaz, hogy a java platformfüggetlen,"
A C jóval platformfüggetlenebb, hiszen több platformra van C fordító, mint JVM.
"de azért sok mindenre nem lehet használni, mert már a szenzorokat is általában c-ben vagy egyébben programozzák."
Hú, ezt hagyjuk. Nagyon zavaros. Ha szenzorokat akarsz programozni, akkor hagyd a Java-t, bár én az első robotomat Java-ban kódoltam.
"Igaz, hogy a java platformfüggetlen"
Egy platformos :)
de láthatjátok, a fogalmakkal nem vagyok nagyon képben, így kezdő vagyok DE nem teljesen kezdő.
Eddig csak úgy hobbi szinten, unaloműzésképpen tanulgattam, de úgy érzem hogy ha ráállnék és megfelelő könyvekkel és videókkal tanulgatnám, akkor sikeres lehetnék benne. De sok helyen olvastam, hogy érdemesebb a C-kkel foglalkozni, máshol hogy a Java is tökéletes, és kicsit összezavarodtam, ezért kérdeztem csak, hogy melyikben van nagyobb potenciál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!