Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri Java-ban programozni?

Megéri Java-ban programozni?

Figyelt kérdés

Igazából nekem tetszik a Java, jobban mint a C-s dolgok, mondjuk osztályokat meg ilyeneket még nem csináltam, pedig elvileg ez a java előnye, de maga a struktúra nekem tetszik, és ha lehet akkor én ezt tanulnám tovább. Igaz, hogy a java platformfüggetlen, de azért sok mindenre nem lehet használni, mert már a szenzorokat is általában c-ben vagy egyébben programozzák.

Megéri tovább vinni a Java-t? Mert ha az eredeti jövőbeli tervem nem jön be, akkor a programozás lenne a b terv. Ugyan nem egyetemen, mert egyetemen még sok minden mást is megtanítTATnak velem, ergo erőszakolják, én pedig jobban szeretek a saját tempómban tanulni. Neten kezdtem, és egészen szépen fejlődtem, szóval nincs gond a "mert nem lehet mindent csak úgy megtanulni" dologgal, mert egyetem nélkül is nagyon jól meg lehet tanulni, csak önszorgalom kell.

2014. jún. 11. 22:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Annyira kezdõ vagy még, hogy teljesen mindegy.
2014. jún. 11. 22:27
 2/12 A kérdező kommentje:
no shit? A kérdés az volt, hogy megéri-e a javat tovább vinni.
2014. jún. 11. 22:44
 3/12 Tengor ***** válasza:

Amit #1 írt, abban lehet valami.

Szerintem: tanulj meg programozni, értsd meg az algoritmusokat nyelvfüggetlenül.

Ha ez megvan, akkor utána már olyan mindegy, hogy

int i; for(i =0; i<10; i++);

for (int i=0; i<10; i++);

for (var i=0; i<10; i++);

Nem ezek megkülönböztetése a nehéz a programozásban, és ezekre a fordító egyébként is figyel.

Ha C-ben is kezdesz tanulni, akkor sem egyből a szenzorokkal kezded. A szenzorok vezérlése, működése max 1-3 oldalban összefoglalható, nem mennyiség.

2014. jún. 11. 22:46
 4/12 iostream ***** válasza:
64%

"mondjuk osztályokat meg ilyeneket még nem csináltam"

Nem tudsz Java programot írni osztályok nélkül. Lehetetlen. Valamit nagyon benéztél.

"Igaz, hogy a java platformfüggetlen,"

A C jóval platformfüggetlenebb, hiszen több platformra van C fordító, mint JVM.

"de azért sok mindenre nem lehet használni, mert már a szenzorokat is általában c-ben vagy egyébben programozzák."

Hú, ezt hagyjuk. Nagyon zavaros. Ha szenzorokat akarsz programozni, akkor hagyd a Java-t, bár én az első robotomat Java-ban kódoltam.

2014. jún. 11. 22:46
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

"Igaz, hogy a java platformfüggetlen"

Egy platformos :)

2014. jún. 11. 22:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretem a Javát, de épp úgy érdemes megtanulni, mint bármelyik másik nyelvet. Az előttem szólóknak meg igazuk van, ahhoz nincs mit hozzátenni. :)
2014. jún. 11. 22:52
 7/12 A kérdező kommentje:
#2 nem vagyok teljesen kezdő, ezeket vágom, programoztam is java-ban, de csak alap dolgokat.
2014. jún. 11. 23:38
 8/12 A kérdező kommentje:

de láthatjátok, a fogalmakkal nem vagyok nagyon képben, így kezdő vagyok DE nem teljesen kezdő.

Eddig csak úgy hobbi szinten, unaloműzésképpen tanulgattam, de úgy érzem hogy ha ráállnék és megfelelő könyvekkel és videókkal tanulgatnám, akkor sikeres lehetnék benne. De sok helyen olvastam, hogy érdemesebb a C-kkel foglalkozni, máshol hogy a Java is tökéletes, és kicsit összezavarodtam, ezért kérdeztem csak, hogy melyikben van nagyobb potenciál?

2014. jún. 11. 23:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd el az egyikkel, és tedd fel ezt a kérdést akkor, ha komplex rendszereket képes vagy megtervezni és leprogramozni az általad választott nyelven. Nyelvtől függetlenül szerintem piacképes tudásod lesz, és akkor dönthetsz úgy, hogy egy másik programnyelvben is elmélyedsz, ami az előzmények után már elég könnyű lesz, mert elég csak a különbségeket megtanulni (és pl. Java és C# között sok a hasonlóság, így aztán a váltás sem lehetetlen a kettő között :) ).
2014. jún. 12. 00:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, attól, hogy írtál már két programot, ami összead 3 számot, attól még DE, teljesen kezdő vagy.
2014. jún. 12. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!