Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók! Ezt hogy kell...

Programozók! Ezt hogy kell megtanulni?

Figyelt kérdés
Veszünk programozási elméletet de sehogy sem tudom megtanulni. Hogy lehet megérteni ezt? Mik ezek a Div,Mod,Int-es dolgok?? A tanárom nem mondja el...és folyton matematikai feladatokat ad mikor full 2-es azt osztály belőle...mit tehetnénk ellene??

2014. febr. 23. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ezek rettentően egyszerű dolgok, nem tudom, hányadikas vagy, de nálam a hetedikes szakkörösök 2-3 példa után simán megértik.

A div az a maradékos osztás. (Lásd: általános iskola alsó tagozat, talán 2. osztály.) Például: 10 div 3 = 3, mert 10-ben a 3 megvan 3-szor, és maradt az 1. Vagy 12 dov 5 = 2, mert 12-ben az 5 megvan 2-szer, és marad még 2.

Ez a div.

A mod pedig a maradékos osztáy MARADÉKA. A fenti példákkal: 10 mod 3 = 1, mert 10 osztva 3-mal az 3, és MARAD AZ 1. Vagy 12 mod 5 = 2, mert 12 osztva 5-et az 2, és MARAD A 2.

Az int pedig annyit tesz, hogy levágod a szám tizedes részét. Tehát egészet csinál a tizedestörtből, de nem úgy, hogy kerekít, hanem egyszerűen eldobja a tizedesvessző utáni részét.

Persze, ha a tanár nem veszi a fáradtságot arra, hogy minimális szinten magyarázzon, akkor érthető, hogy nem értitek, de azért ez nem olyan fú, de nehéz.

2014. febr. 23. 17:54
 2/7 uno20001 ***** válasza:
68%

div: division, valószínűleg az osztásra vonatkozik

mod: valószínűleg a maradékos osztásra vonatkozik

int: integer, egész szám típus

Melyik programozási nyelv?

2014. febr. 23. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Le kéne ülni és foglalkozni vele 10 percet.
2014. febr. 23. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:

#3: azért az tény, hogy ha a tanár tojik az egészre, (gondolom, tankünyvük az nincs, mert ugye minek), akkor azért IQ-ból nem olyan könnyű rájönni egy olyannak, akit még csak nem is érdekel a programozás.

Az viszont tény, hogy akinek egy ennyire egyszerű dolog is nagy nehézségeket okoz, azzal mi lesz, ha mondjuk egy QuickSort-ot kell megérteni és megtanulni?

Kérdező: neked azt tudom javasolni, hogy vegyél egy alapszintű programozás könyvet, és gyakorolj sokat. Már ha a tanerő tényleg nem hajlandó tanítani.

2014. febr. 23. 23:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!! Hát igen bár főleg az nem megy mit kell azokba a négyzetekbe írni...metamatikai kérdéseket ad amit egyáltalán nem értünk meg vannak össze vissza zárójelek azt sem tudom minek benne vagy hogy mit jelent oda az...próbálok tanulni és feladatokat neten +-ba kérek majd tőle :)
2014. febr. 24. 06:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Előfordulhat ám, hogy nem a programozás, hanem a matematika tanár a ludas a dologban.
2014. febr. 24. 12:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen hát mint mondtam matek kérdéseket ad és elég nehéz nekünk az is. Bár ma volt óránk és kicsit értettem az anyagot most legalább az most csak ilyen mod és div es osztásokból állt :)
2014. febr. 24. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!