Programozás, hogy kezdjek neki? Bővebben lent!
Először a matekot seggeld be. Az emelt szintu érettségi a kisujjadon jöjjön ki. Ezzel szórják ki a népet az első évben.
Programozásban nem szeretnék tanácsot adni, mert lehet, hogy félrevezetnélek. Én Java-s vagyok, javasolnám, hogy Te is csináld ezt, de azt elismerem, hogy Java-val kezdeni a programozást, hát...
Nem vagyok tanár, nem tudom, hogy hogyan kell kezdeni, maradjunk ennyiben.
Tutorial-okat nézegess, ott vannak érdekes dolgok. Dokumentációkat is nyálazd, ott is vannak okosságok. A youtube oktatóvideókat kerüldd el! Egy rakás ratyi az összes, önjelölt prófétákkal
Pascal jo az alapok elsajatitasara, de van egy csoma mas nyelv is erre a celra, amit legalabb manapsag is hasznalnak.
Szerintem sokkal jobban jarsz, ha egy objektum orientalt script nyelvvel kezdesz, esetleg C-vel.
Az teny, hogy a matekos targyakon hasalnak el az emberek, de az is kellemetlen, ha menetkozben joszra, hogy teged nem erdekel a programozas.
ui.: Olyan, hogy Muszaki Informatika Egyetem nincsen, mernok informatikus szak van tobb egyetemen is.
Én a pythont ajánlom kezdésnek. Tudjál angolul. [link]
Keress egy pythonnal foglalkozó könyvet.
Ezenkívül próbálj feladatokat megoldani a [link] oldalon. Rohadt nehéz lesz elsőre, de sokat fogsz fejlődni. Ezek matematikai jellegű feladatok, amiket le kell programozni, a programod kiszámolja az eredményt, és az oldal megmondja, hogy jó lett-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!