Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért tartják a játékprogramoz...

Miért tartják a játékprogramozást bonyolultnak sokan?

Figyelt kérdés
úgy hallottam sokan készítettek egyedül játékokat konzolokra,gondolom közben a programok is haladnak a korral és egyszerűsödik idővel ez is.
2013. dec. 5. 15:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
utolsó,a kérdés sajnos nem a humor kategóriában van hanem programozás és itt nem szokás "ironizálni" mert a kérdésre kértem volna pontos választ :)
2013. dec. 6. 09:19
 12/19 A kérdező kommentje:
utolsó félrenéztem (nem olvastam még el a válaszod) köszönöm mindenki a válaszokat.Hát nem egy év elkészíteni egy alap játékot,de valóban kell hozzá tudás.Mik azok nagyjából amik kellenek akkor? most úgy gondolnék itt mindenre. Programnyelv ( C++), 3d programozás (mondjuk autodesk vagy más), megrajzolni a karaktereket előtte,pályákat. Igazából mi az amire még szükség van? nem hinném én se hogy lehetetlen de tényleg nem árt ha többen csinálják mert sokkal hamarabb be lehet fejezni.Persze pár év múlva ezt is.
2013. dec. 6. 09:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Ironizálni bárhol lehet, 1-2 olyan témát kivéve, ami mélyen sértheti az emberek érzékenységét.

Jól is nézne ki a világ, ha mindenki csak akkor reagálna humorosan valamire, ha ki van írva az ajtóra, hogy "Itt humorizálás zajlik!"

Az irónia sokszor segít a megértésben, és tömörebb megfogalmazását teszi lehetővé annak a válasznak, ami humor nélkül több szót igényelne. De ezt talán tanítják is a gimnáziumban. :-)

2013. dec. 6. 09:27
 14/19 A kérdező kommentje:
csak nem azoknál akik nem értenek az informatikához.az oktatók sem ironizálnak,csak később esetleg de a humor meg az irónia közt van különbség.
2013. dec. 6. 12:25
 15/19 anonim ***** válasza:

"Azért tartják bonyolultnak, hogy a programozók fizetése az egekbe szökhessen. "

Azért ez nem így működik. :D Egy fejlesztő cégnél azért hozzáértők veszik fel az embereket, őket nem olyan könnyű átverni.

"sokan készítettek egyedül játékokat konzolokra"

Akkor hajrá! Majd meglátod, milyen egyszerű. :))

2013. dec. 6. 14:26
 16/19 A kérdező kommentje:
utolsó szerintem eltévesztetted a kérdést :D
2013. dec. 6. 15:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Egyébként a legkézenfekvőbb válasz, hogy azért, mert sok embernek a programozás önmagában misztérium.

Ránézel a Quake forráskódjára ( [link] ) és elszörnyedsz rajta, hogy már 1 napja bámulod, és még mindig nem érted. Pedig ez már egy 15 éves játék.

2013. dec. 6. 15:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért tartják a játékprogramozást bonyolultnak sokan?

Mert az. Ehhez kétbites agy is elég felfogni.

2013. dec. 6. 19:43
 19/19 A kérdező kommentje:
mit ne mondjak ahhoz képest hogy elkezdtem ezzel foglalkozni pont hogy nem nehéz.de nem itt kellett volna ezt megkérdezni hanem rögtön bele kellett volna kezdeni
2013. dec. 6. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!