Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Játékprogramozást hogyan...

Játékprogramozást hogyan lehetne elkezdeni és hol?

Figyelt kérdés
komoly válaszokat szeretnék és nem olyanokat hogy ha erre meg erre gondolok hogy én már programozó vagyok el se kéne kezdenem.az csak a cél hogy programozhassak csak el akarom kezdeni.gyorsan tanulok,a kérdésen belül arra gondolok hogy milyen végzettség kell, ha nem kell ide egyetem ne írjuk ide túlzásból és ha meglehet egyszerűen tanulni akkor az csak előny (vannak akik könyvből állítólag megtanulják de gondolom csak oktatótól lehet,de ha mégis ez is csak jó pont.) egy szóval tapasztalt emberektől várok válaszokat,nagyon tanulékony vagyok
2013. nov. 25. 09:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Hiába vagy nagyon tanulékony, ez nem egyszerű, és évek kérdése. Kezdetnek pl. készíthetsz HTML5-ös canvas-ben javascript-tel valami game-t.

Ehhez nem kell más csak tanulni, egy jó böngésző, és szöveges szerkesztő pl. Sublime text 2, vagy notepad++

2013. nov. 25. 09:58
 2/19 Csxeba ***** válasza:

Nagy fába vágod a fejszéd, játékfejlesztők csak a legjobb programozókból lesznek :D Tanulj angolul, mindig ez az első lépés. Utána döntsd el, milyen platformra akarod írni a játékot. Konzolokhoz nem értek, rendes PC-s játékokat C-ben, C++-ban, C#-ban írják. De a nagyon komoly játékokhoz ott helyben írnak speciális programnyelveket az adott célra, szóval erre is felkészülhetsz.

Webes böngészős játékokat írhatsz Java-ban, C#-ban, Flash-ben, Canvas-ben.

Androidos játékokat pedig Java-ban írják, Android SDK (Software Development Kit) segítségével.

De mondom, az angol az első lépés. Ha hivatásszerűen akarsz ezzel foglalkozni, akkor ELTE IK Programozó Informatikus Szak, B vagy A szakirány PC-re, C szakirány böngészős-androidos játékokhoz.

2013. nov. 25. 10:37
 3/19 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi válaszokat és természetesen 3d-s játékokra gondoltam komoly játékok készítését szeretném véghez vinni,angolból mindig kitűnő voltam,a türelem pedig mindig itt van velem :) természetesen várom tovább a válaszokat illetve kiegészítéseket.
2013. nov. 25. 10:57
 4/19 anonim ***** válasza:

A baj csak az, hogy komoly játékot egyedül nem tudsz csinálni, ha csak nincs rá 200 éved... :)

Ezért kell kicsiben kezdeni, hogy eljuss arra a szintre, hogy van mit felmutatnod már, és bekerülhetsz egy csapathoz.

2013. nov. 25. 11:02
 5/19 A kérdező kommentje:
köszönöm,így igaz és lehet sokat kérdezek de esetleg egy csapatot összeállítani lehetséges? (lehetetlen nincs csak reálisan akarok gondolkozni ezért teszem föl ezeket a kérdéseket,csak a jó játékokat is emberek készítik),gondolom mindenkinek máshoz kell értenie,például aki tervezi a 3d modelleket,megrajzolja a karaktereket stb.
2013. nov. 25. 12:06
 6/19 anonim ***** válasza:
Össze lehet állítani, de szerintem nincs meg a tőkéd hozzá. Tegyük fel, hogy mindenki otthon dolgozik mert van felszerelése, és csak a fizut kell fizetned, akkor is 10 emberrel számolva már 2 milliónál jársz az első hónapban, de inkább több.
2013. nov. 25. 12:19
 7/19 anonim ***** válasza:

És utána pedig kérdéses, hogy sikerül-e valamit összehoznotok, ami behozza az árát.

Tegyük fel egy év alatt, a 10 emberrel (az még egy elég kicsi csapat) az ~24millió felett van... Tehát ahhoz, hogy ez visszajöjjön és még nyereség is legyen rajta (mert ebben az állapotban még nincs), elég nagy durranást kell összehozni... :)

2013. nov. 25. 12:23
 8/19 A kérdező kommentje:
nem írtam le az elején,de elsősorban nem kereskedelmi céllal szerettem volna,és igazából lennénk többen akik ezzel foglalkoznának magunk miatt csak csináljunk valamit,de ami még húzós az a stúdió meg a programok mert az sem két forint de biztos hogy benne van pár millióba
2013. nov. 25. 12:35
 9/19 Csxeba ***** válasza:
Van pár Linuxra átírt játék-klón, azoknak a forráskódját tanulmányozhatod, pl OpenArena egy Quake 3 klón, stb :D (annyira nem vagyok otthon a témában, de én így kezdeném)
2013. nov. 25. 15:46
 10/19 anonim ***** válasza:

A játék programozás úgy lehet elkezdeni,hogy megtanulsz legalább egy programozási nyelvet teljesen.

Ajánlom a javascriptet neked vagy a c#.A javasript könnyebb.

Utánna kinézel egy játék motort(ajánlom az unity-t) és ennek a script dokumentációját elkezded tanulmányozni,próbálgatni.

Ennyi.

Aztán idővel egy unity-s csapatban te lehetsz a játék programozó.

2013. nov. 26. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!