Ezt mennyire nehéz megvalósítani?
Ha tudod, hogy kell, akkor elég egyszerű.
Van egy adatbázis, abba van mondjuk a kép és mellé egy mező, hogy pont.
Ha valaki arra kattint, hogy az a kép tetszik, akkor hozzáad egyet az adott képnek a pontjához.
Lekéréskor meg pont szerint rendezed sorba.
Persze ehhez tudni kell valamilyen szerver oldali programozási nyelvet (pl PHP, vagy ASP.NET)
Ez nagyon bonyolult és 30 évbe tellene kifejleszteni rá egy algoritmust,
De ha tudsz angolul, akkor Google és 5 perc.
Elég egyszerű a dolog(: PHP + MySQL és néhány programozási tétel. Pl a rangsorolás kiabál róla, hogy valamilyen rendezéses tétellel csináld:
-Min/Max Kiválasztásos Rendezés
-Egyszerű Cserés Rendezés
-Buborékos Rendezés
-Egyszerű beillesztéses/Beszúrásos rendezés...
stb..
Sztem a Min/Max a leghatékonyabb(: Azzal csinálnám ha kéne ilyet.
qax, a maximum kiválasztásos rendezés n^2-es algoritmus, semmiképp sem illik rá a leghatékonyabb szó. Léteznek n*log2(n)-es rendezések, amik jóval hatékonyabbak.
De ha már adatbázist ajánlasz neki, akkor miért akarsz tömbökkel és rendezéssel szenvedni? Egyébkén van sort() függvény a PHP-ben. De ha már adatbázis, akkor ott van az ORDER...
Egy ilyet egy nap alatt lazán, kávézgatva össze lehet hozni, ha a html, javascript, php sql alapszintű ismerete meg van hozzá.
Ha nincs akkor az ehhez szükséges dolgok megtanulása pár hónap, ha elég értelmes vagy egyébként.
#5 Elnézést igazad van(: Csak nem vagyok ráálva, mostanában nem PHP-ztam, de ebből is hasznos, hogy néha időt töltök itt és válaszolok pár dologra mert kijavítanak és eszembe jutnak a dolgok(:
Sorry ORDER BY a jó(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!