Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek nehéz lesz megvaló...

Szerintetek nehéz lesz megvalósítani?

Figyelt kérdés

Emelt szintű érettségit szeretnék angolból.

Most 9.-es vagyok és egy szánalmas A2 szinten vagyok most angolból. Az a tervem, hogy minél előbb elmegyek angolból különtanárhoz és majd 12.-ben leteszem az emelt szintű érettségit. Mellette persze fogok járni faktra is. Csak hát előtte utol kellene érnem a faktosok szintjét. Ők 11.-ben pre-intermediate szintű könyvből tanulnak, míg mi meg rendes nyelvórán akkor még csak az upper-intermediate könyvnek a végén fogunk tartani. Ráadásul egy állítólag gyengébb tankönyvcsalád kötetében. Ebből gondolom, hogy az emelt angolosok mennek inkább angolból faktra.

Ráadásul nem igazán vagyok jó angolból. Nehezen megy a nyelvtan, pedig azt mondják, hogy az könnyű. Én nehéznek érzem a némethez képest, mert az volt az első nyelvem. (Abból már van egy alapfokúm, 10. év végén középszintű érettségizek belőle, 11.-ben pedig leteszem a középszintű nyelvvizsgát .) Na meg a kiejtés is nehezen megy. Bár mióta a szótáramba odaírom a szavak kiejtését, azóta talán egy kicsit javult.

Szóval szerintetek nehéz lesz megvalósítani a terveimet?

2012. jan. 22. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Nehéz lesz, de megéri.

A kiejtésre meg rá kell érezni, mikor hetedikes voltam, már minden ismeretlen szót tudtam, hogy hogy kell kiejteni.

A nyeltvan szerintem is könnyű, de az elején a legnehezebb, aztán kezded megérteni a logikáját...

2012. jan. 22. 12:32
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ

jöhetnek még

2012. jan. 22. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Elég nehéz lesz.:D

Én már 9.-ben is pre-intermediate-ből tanultam (New English File)

Akik emelt angolon vannak,általában nem mennek olyan faktra,amit már eleve emelten tanulnak.

Egyébként,ha nincs ehhez érzéked,ha fejre állsz se fogod tudni.

De az elszántság fontos,persze.

2012. jan. 26. 20:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor lehet inkább az lesz a célom, hogy legyem egy középfokú nyelvvizsgám. Azt hallottam, hogy az könnyebb valamivel, mint az emelt szintű érettségi.

Amúgy meg nálunk az emelt angolosok csak 9.-ben és 10.-ben tanulják emelt szinten az angolt, utána már csak faktként vehetik fel. Ők most 9.-ben a new english file elementaryból tanulnak az idén.

2012. jan. 28. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!