Melyik programozói nyelvel kezdjek, mit ajánlotok? 15/f
Igen, értelmesen feltette a kérdést, és persze konkrét megfelelő választ kell rá adni. Én nem ezt tettem, rendben, nem hasznos a válaszom a kérdés szempontjából.
De:
(1) Szinte minden nap felteszik ezt a kérdést. A GYK is figyelmeztet kérdés kiírásakor, hogy amit már egyszer megkérdeztek, ne kérdezze meg újra a felhasználó, és javaslatokat is ad. Jelen kérdésben semmilyen speciális körülmény nem merült fel, ami miatt ne lehetne redundánsnak mondható a topik, tehát én továbbra is nyugodt szívvel és lelkiismerettel ajánlom a kérdezőnek a visszaolvasást. Ezzel ő is és a válaszadók is időt takaríthattak volna meg. Ő nem vár a válaszra, mi pedig nem koptatjuk feleslegesen a billentyűinket.
(2) Én nem csak az (1)-ben leírt dolog miatt írom a Google-t, hanem tanácsként is. Egyrészt mert fontos eszköz egy programozónak. Másrészt pedig, mert az önálló problémamegoldásra (jelen esetben válaszkeresésre) való affinitás hiánya az élet más területén nem feltétlenül hiányos. Persze egyetlen ilyen kérdésnél még nem lehet ilyesmiről beszélni, de jobb az elején rávezetni a Google használatára véleményem szerint.
"Jót" fog ez tenni a pontjaimnak, de ez van.
Kár, hogy kérdést nem lehet értékelni.
Javítás:
"nem feltétlenül hiányos" helyett "nem feltétlenül előnyös"
Kedves kérdező, nyilván láttad a kérdés kiírásakor, hogy már körülbelül 1000 ilyen kérdést kiírtak már, és ha vetted volna a fáradtságot,hogy legalább egy párat elolvass, akkor láthattad volna, hogy soha nincs konszenzus abban, hogy melyik az ideális kezdőnyelv.
A Python-féle óvoda nyelvektől kezdve a C/C++/C#/JAVA/HTML!!(igen, már ilyet is olvastam :D)/SQL(hát is érdekes)/PHP-n át az ultra-brutál assembly-ig mindenféle extrém válaszokat kapnak az emberek, ez egy olyan vallás-háború a programozók között, mint a keresztény-iszlám ellentét volt jó 1000 éve.
NINCS válasz a kérdésedre, amiben minden hozzáértő egyetért, válassz egyet kiszámolóval, oszt' fogj neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!