Milyen nyelvet tanuljak?
Na, még egyszer megpróbálom elmondani:
A játék készítés csak eszköz, a cél a programnyelv elsajátítása. Ebből a szempontból a java tűnik a legjobbnak, csak kíváncsi voltam, hogy másnál mik a tapasztalatok. Bocs, ha először hülyén fogalmaztam mag.
Mit szeretnél egy programnyelven elsajátítani?
A programnyelv is csak egy eszköz.
Persze minden nyelvben vannak bevett szokások és útvonalak, de ezt bármilyen programok készítésével el lehet sajátítani.
"A játék készítés csak eszköz, a cél a programnyelv elsajátítása."
Értem, hogy mi a gondolatmeneted, de valójában ez fordítva szokott lenni. A cél a játék/program/weboldal/termék, a programnyelv pedig az eszköz, amit a célnak megfelelően választanak meg.
A programnyelv csak egy eszköz. Ha megvan a kellő logikád a programozáshoz, akkor némi doksi olvasgatás után, és folyamatos kereséssel egy számodra teljesen új nyelven is tudsz kódolni.
Nem mondom, hogy rossz az út, csak gondoltam ezt leírom. :)
Tehát a nyelv most mindegy, ha programozás a cél. A Python egyszerű, Java-t meg ismered, ott tudsz mire építeni, és igen keresett az iparban. C++ illetve C# egyébként szintén elég fontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!