Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet tanuljak?

Milyen nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés
Mostanában elég sok jó ötletem van, amiből játékot lehet csinálni, és arra gondoltam, hogy miért ne próbálnám meg? Javát tanultam eddig, tetszik is, de valami olyanra gondoltam, ami később jól jöhet ezen a téren. Ilyen game maker, stencyl stb. programok nagyon jók, de a programozás lenne a fontos, a játék csak egy eszköz, miután egy bizonyos szintre eljutottam. Tehát, milyen nyelvet tanuljak?

2013. júl. 21. 22:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Na, még egyszer megpróbálom elmondani:

A játék készítés csak eszköz, a cél a programnyelv elsajátítása. Ebből a szempontból a java tűnik a legjobbnak, csak kíváncsi voltam, hogy másnál mik a tapasztalatok. Bocs, ha először hülyén fogalmaztam mag.

2013. júl. 22. 00:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél egy programnyelven elsajátítani?

A programnyelv is csak egy eszköz.

Persze minden nyelvben vannak bevett szokások és útvonalak, de ezt bármilyen programok készítésével el lehet sajátítani.

2013. júl. 22. 00:26
 13/13 anonim ***** válasza:

"A játék készítés csak eszköz, a cél a programnyelv elsajátítása."

Értem, hogy mi a gondolatmeneted, de valójában ez fordítva szokott lenni. A cél a játék/program/weboldal/termék, a programnyelv pedig az eszköz, amit a célnak megfelelően választanak meg.

A programnyelv csak egy eszköz. Ha megvan a kellő logikád a programozáshoz, akkor némi doksi olvasgatás után, és folyamatos kereséssel egy számodra teljesen új nyelven is tudsz kódolni.

Nem mondom, hogy rossz az út, csak gondoltam ezt leírom. :)

Tehát a nyelv most mindegy, ha programozás a cél. A Python egyszerű, Java-t meg ismered, ott tudsz mire építeni, és igen keresett az iparban. C++ illetve C# egyébként szintén elég fontosak.

2013. júl. 22. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!