Html nyelvet egy egyszerű WordPaddal tanuljak meg inkább, vagy esetleg valami más, html szerkesztővel?
Nem tudom,hogy egy ilyen html nyelv használatához készült program hogyan működik,de gondolom egyszerűbb lenne vele a szerkesztgetés mint pl egy wordbe való bepötyögetgetés. Ugyanakkor mivel most kezdeném el csak tanulni a html nyelvet,mit tanácsoltok,ne írogassak inkább a wordbe,hogy megjegyezzem a jeleket?
Ha progit ajánljátok,akkor tudnátok nekem html szerkesztő (ingyenes)progit mondani?
köszi a válaszokat
Wordbe, és Wordpadba csak ne írogassál semmit (volt már vicces sztori, amikor valaki a kötelező programja forrását Word dokumentumként adta be elsőévesként.:) )!
Olyan program kell, ami egyszerű szövegfájlként menti el. jó erre a jegyzettömb is, de sokkal jobb a Notepad++, mert van szintaxiskiemelése. (Kiszínezi a parancsszavakat, és jobban átláthatod.)
Ha most tanulod, akkor inkább egyszerű szövegszerkesztőt használj, hogy tisztában legyél, mi megy a háttérben!
a wordpad miért nem jó erre a célra?:)
am. köszi,akk. jegyzettömb megfelel erre a célra?
A lényeg, hogy olyan programot használj, amely formázatlan szövegként menti a kódodat. A Jegyzettömb már alkalmas lenne rá, de valóban egy kissé fapados. Geany, Notepad++ százszor jobb a HTML nyelvi elemek felismerése miatt.
Szerintem még hasznosabb, ha kifejezetten HTML-szerkesztésre való editort használsz. Nekem linux alatt jól bevált a Bluefish (most látom, hogy Windowsra is van):
Windowsban szívből ajánlom a magyar Putra Writert, nagyon jó:
Mindkét rendszeren jól bevált a Java-alapú Arachnopphilia:
Ez a három progi is ingyenes.
Léteznek kitűnő WYSIWYG szerkesztők is (azt hiszem, pl. a 1stPage vagy az NVU ilyenek), de ezektől őrizkedj, amíg töviről-hegyire meg nem ismered a nyelvet, mert "leveszik a válladról a megértés terhét", cserébe működő, de agyonbonyolított, zavaros kódot kapsz. Ha már érted is, hogy ez micsoda, akkor gatyába tudod rázni, ergo van értelme az ilyen szerkesztők használatának is.
értem,nagyon közi :)
ment a zöld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!