C# vagy C programozás?
Sziasztok!
Az egyetemen tanultunk egy kevés C programozást első félévben és szeretném bővíteni a tudásom nyáron is. Jövőtől valószínüleg JAVA-t fogunk tanulni és javasolják, hogy vegyük át komolyan a C-t. Arra gondoltam, hogy szeretnék megtanulni windows phone-t programozni is és ahhoz C#-ot is kell tudni.
A kérdés az hogy a C# ot megtudom-e tanulni C nélkűl vagy hogy van-e értelme illetve hogy megvannak-e benne a szükséges alapok a JAVA-hoz?
C#-ot tanulhatsz C nélkül.
Java-t is tanulhatsz C# nélkül.
Hát elég érdekes lenne, ha a C nyelvet vennék kiindulásnak, mert teljesen más logikájú, mint a Java. A szintaxis lehet hasonló, ennyi.
Fenntartom, amiket #1-ben írtam.
Ahogy már írták, nincs értelme komolyan átvenni a C-t, Java teljesen más. Egyrészt objektum orientált szemléletet követ, másrészt VM-ben fut, memóriakezeléssel úgymond "nem kell foglalkoznod" (persze el lehet rontani, de akkor is más a megközelítése, mint a C-nek).
C# ugyanígy, ez a Java-ra hasonlít (nem is véletlenül), de annál bővebb a nyelvi elemek terén az eszközkészlete. Ergo, C#->Java átállás sok fejvakarást fog eredményezni (legalábbis nekem hiányzott a sok syntax sugar).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!