14 évesen nem késő elkezdeni a programozást?
Kérdező, én sem javaslom az assembly-t, de még objektum-orientált nyelvet sem, ha teljesen kezdő vagy. Az elején egy struktúrált programnyelvvel (módszerrel) szerintem sok dolgot kell megtanulnod, amit majd objektum-orientált környezetben is használni kell. Nem jó egyszerre a kettőt megtanulni, mert csak keveredni fog. Legyen az első a ciklusok, elágazások, függvények, paraméterek, változók, stb. Azzal is el lehet lenni egy ideig. :)
Assembly-be majd akkor vágj bele, ha a "nagyon jó eszem van az infón belül a hardware hez" azt jelenti, hogy kened-vágod az x86 kompatibilis CPU-k üzemmódjait, regisztereit, utasításkészletét, ilyen-olyan diszkriptor táblákat, címzési módokat, megszakítás-kezelést, stb. :)
Nem elijeszteni akarlak, csak az assemblyről lebeszélni kezdésként.
Elég szégyenletesnek tartom, hogy ma magyarországon az idősebb társadalom (értem itt a 18 évesnél öregebbeket) abban lelik örömüket, hogy letörik néhány 14éves lelkesedését... Persze előlehet itt rukkolni, hogy neki akartok jót, de ez nem így működik. Konkrét kérdéssel érkezett, és nyilván nem azzal a céllal nyitotta ezt a topicot, hogy belehányjatok és az egyéb képességeit ócsároljátok (amelyekről lehet, hogy nem is tehet: gondolok itt a fogalmazásra). Több olyan ismerősöm is van akik remek logikával rendelkeznek, de olyan kistérségi intézmény ülőalkalmatosságait koptatták, hogy semmit sem sikerült megtanulni (köszönhetően a népesség tekintetében sajnos növekvő kisebbségnek).
</OFF>
Természetesen nem késtél le semmiről, én kezdőnyelvnek a C#-ot ajánlanám. Több haszna van mint a Pascal és kihalt társainak egyúttal betekintést nyerhetsz vele az oop alapjaiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!