Programozást szeretnék tanulni, ha semmilyen alapom nincs hozzá (jó matekos múlton kívül), akkor mivel (melyik nyelvvel, honnan) érdemes elkezdeni?
Szerintem C-vel.
Én Pascallal kezdtem, az felesleges, ugyanazt megtanulod c alatt is. Van egy vastag könyv, Programozzunk C nyelven, az elég jó.
Esetleg párhuzamosan php, arra netes oktatóanyag is van. Php 24 óra alatt vagy valami ilyesmi.
Vannak könnyebb-nehezebb nyelvek, de egyiknek se előfeltétele egy másik nyelv ismerete, bármelyikkel kezdheted.
Kezdetnek legyen mondjuk a C++. Erősen típusos, így rászoktat a szabályok betartására, és sok nyelvnek az alapja, így később is hasznos lehet.
Szerezz valami könyvet boltból/könyvtárból, vagy keress a neten hozzá anyagot, és ess neki.
Kezdésnek inkább a C mint a PHP.
Egyrészt a PHP tanulása előtt nem árt, ha ismeri az ember a HTML/CSS/SQL nyelveket, így rögtön tudja arra használni, amire való, míg a C az általánosabb.
Másrészt ha a PHP-ben megszokja, hogy a változók típusára nem kell figyelnie, az később kellemetlen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!