14 évesen nem késő elkezdeni a programozást?
Mit takar az, hogy jó eszed van a hardverhez?
Amúgy gépközeli nyelvet pl assembly.
Tökéletesen soha, mindig fejlődik, mindig vannak új megvalósítási módszerek, mindig változik az ember szemlélete, ami ma tökéletesnek tűnik, holnap sokkal jobb is lehet...
előző: Azért ilyen hülyeséget ne mondj, hogy Assemblyvel kezdje. Még az egyetemeken se azzal kezdenek. Szerintem ott helybe menne el kedve az egésztől.
Kezdj pascalba vagy pythonba. Ne egy nyelvre koncentrálj, egy jó programozó nem nyelvekben gondolkozik. Ez inkább egy szemlélet mód.
14 évesen abszolút nem késő elkezdeni. Viszont arra figyelj oda, hogy ne egy nyelvet akarj megtanulni, hanem a mögötte meghúzódó logikát.
Ahány ember, annyi nyelvet fog ajánlani. Szerintem legegyszerűbb, ha valami objektum-orientálttal kezdesz, pl a C#-pal vagy Java-val.
Itt egy egyszerű(-nek tűnő, nem olvastam el) leírás Java-ról, magyarul:
#2 szerintem meg teljesen jó a kezdésnek, tudok egy csomó embert, aki ezzel kezdett és megy neki...
Én is szeretem.
Fél sort olvastam el de már muszáj vagyok válaszolni..
A magyar nyelvvel kezdjél, és azt már rég meg kellett volna tanulni..
Nem késő, sőt ezt sosem késő.
A kezdő nyelv szinte mindegy, a lényeg valóban a mögötte húzódó logika.
(Egy programozó nyelvtől függetlenül tud programot készíteni.)
"A magyar nyelvvel kezdjél, és azt már rég meg kellett volna tanulni.."
nekem írt privátokat, hidd el, ez még a jéghegy csúcsa.
Majdnem sírok, úgy ír.
Ráadásul azért érzi magát zseninek, mert tud linuxon .exe-t futtatni....
nókomment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!